avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ajutor, indemnizație din cauza Covid19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ajutor, indemnizație din cauza Covid19

Bună ziua, vă rog să mă lămuriți, în data de 9 martie 2020 am fost angajat, înscris la REVISAL, cu contract de muncă pe durata nedeterminată. Înainte de angajare am fost la firmă, în audiență, am dat o proba de lucru și am fost acceptat. Menționez ca sunt grafician cu studii de master și locul de muncă a fost în alt județ. Am făcut niște demersuri pentru a putea începe activitatea adică am cautat o chirie și am făcut un contract de închiriere a locuinței. Însă în data de 17 martie 2020, mi s-a desfăcut contractul de muncă cu mențiunea ca vor închide firma din cauza coronavirusului. Ce pot face eu în aceasta situație, am contract de închiriere pe locuință, am investit în drumuri și analize medicale pentru angajare și în acest moment sunt, efectiv, pe drumuri, Contractul a fost desfăcut în baza art 31,de care eu habar nu aveam că există, mai menționez ca am fost asigurat ca nu am fost dat afara din cauza neperformantei mele profesionale sau alte motive, ci din cauza virusului. Ce pot face? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 23 Aprilie 2020
Puteti sa beneficiati de somaj , daca initiativa incetarii a fost din partea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de preaviz cristinamaghi cristinamaghi Buna ziua, M-am angajat la o firma la 1 februarie si dupa 2 saptamani mi-am data demisia. Am cerut demisia cu acordul partilor, dar mi s-a dat preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Incetare suspendare si inregistrare incetare contract in revisal cris2279 cris2279 O salariata revine din co crestere copil (2 ani) la data zz. La data zz-1 ea face cerere pentru reluarea activitatii incepand cu zz si in acelasi timp isi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic - suspendare cim in revisal office.hr office.hr Buna ziua! In situatia in care societatea trimite in somaj tehnic o parte din angajati potrivit art XI, alin 2, punct b, din OUG nr. 30/18.03 2020 ... (vezi toată discuția)