avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea termenului de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea termenului de preaviz

Buna ziua,
M-am angajat la o firma la 1 februarie si dupa 2 saptamani mi-am data demisia. Am cerut demisia cu acordul partilor, dar mi s-a dat preaviz de 20 de zile. Intre timp mi-am gasit un alt loc de munca si a trebuit sa incep de la 1 martie, deci am stat in preaviz doar jumatate din perioada stabilita. Eu am anuntat la anteriorul loc de munca ca de la 1 martie nu o sa ma mai duc si au zic nu e nici o problema, iar acum am inteles ca vor sa imi inchida contractul pe motivul neprezentarii la locul de munca.
Pot face asta si o sa imi apara in revisal lucrul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 1 Martie 2016
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

In REVISAL, va apare perioada de absente nemotivate si temeiul incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie daniel3toma daniel3toma Doresc sa imi dau demisia si mai am zile de concediu neluate si angajatorul nu vrea sa le dea in perioada de preaviz. Este legal acest lucru? Eu credeam ca ... (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)