avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Doresc sa imi dau demisia si mai am zile de concediu neluate si angajatorul nu vrea sa le dea in perioada de preaviz.
Este legal acest lucru? Eu credeam ca trebuiesc efectuate nu platite si eu ca angajat am dreptul sa refuz acest lucru.
Ce se intampla daca nu respect perioada de preaviz? Se va desface contractul de munca si asta va aparea undeva? Ce alte probleme mai pot aparea?
Cel mai recent răspuns: daniel3toma , utilizator 17:32, 18 Decembrie 2015
1. In general, angajatorul este cel care aproba cererea de Co . Insa pentru a refuza o astfel de solicitare, consider ca trebuie sa aiba un motiv justificat.

2. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

3. Temeiul de drept al incetarii c.i.m. va figura in REVISAL - registrul general de evidenta a salariatilor, precum si in adeverinta de vechime eliberata de angajator.
Multumesc mult pentru raspuns! In final am ajuns la o intelegere cu angajatorul si totul s-a rezolvat amiabil pentru ca asa e cel mai bine pentru amandoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea termenului de preaviz cristinamaghi cristinamaghi Buna ziua, M-am angajat la o firma la 1 februarie si dupa 2 saptamani mi-am data demisia. Am cerut demisia cu acordul partilor, dar mi s-a dat preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna refuzat in preaviz anonim1991 anonim1991 As dori cateva informatii.Sunt in preaviz si am 6 zile de concediu de odihna pe care doresc sa mi-l iau dar sefa mea refuza sa mi-l dea. Sunt amenintata ... (vezi toată discuția)