avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mod calcul energie electrică pe scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mod calcul energie electrică pe scara bloc

Vă rog să.mi spuneti cum se calculează plata energiei electrice consumată pe o scara de bloc fără ascensor si articolul din lege. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:28, 23 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile cu energia electrica se repartizeaza pe numar. de persoane prezente.in temeiul disp L nr 196/2018
Secţiunea a 3-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară
activităţi în proprietăţi individuale
Articolul 82
(1) Cheltuielile repartizate proporţional cu numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru asigurarea serviciilor de utilităţi publice de care beneficiază persoanele care locuiesc sau desfăşoară activităţi în mod curent în condominiu şi care nu pot fi individualizate pe fiecare unitate de proprietate individuală în parte pe baza unor dispozitive de măsurare/înregistrare, fie datorită naturii şi caracteristicilor anumitor servicii, fie din lipsa dispozitivelor de măsurare/înregistrare.
(2) Cheltuielile repartizate după numărul de persoane reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune, inclusiv a ascensoarelor; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.
(3)Modul de repartizare a cheltuielilor prevăzute la alin. (1) se stabileşte printr-un regulament aprobat de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(4) Comitetul executiv stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente
persoanelor cu domiciliul în clădire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? ... RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stau la bloc vreau sa stiu daca parterul si etj.1 platesc liftul? La noi in bloc nu se plateste. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Plata inlocuire ascensor Ion Artene Ion Artene Buna Ziua . Puteti sa-mi spuneti va rog daca , in cazul inlocuiri unui ascensor / rezulta niste sume de plata / proprietarii care locuiesc la parter nu au ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de lift ibis ibis Buna ziua Va rog, in limita timpului disponibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari 1. Cum se calculeaza la bloc intretinerea liftului: pe numar de ... (vezi toată discuția)