avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte tehnica a constructiei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte tehnica a constructiei

Am cumparat o casa (Duplex). dezvoltatorul a refuzat sa-mi dea cartea tehnica a constructiei. Cum o pot obtine totusi? Cui trebuie sa ma adresez (avocat, primarie) pt a-l determina sa-mi dea cartea? Totusi, eu sunt proprietarul.
Cel mai recent răspuns: sabina.necula , utilizator 21:18, 23 Aprilie 2020

sabina.necula a scris:

Am cumparat o casa (Duplex). dezvoltatorul a refuzat sa-mi dea cartea tehnica a constructiei. Cum o pot obtine totusi? Cui trebuie sa ma adresez (avocat, primarie) pt a-l determina sa-mi dea cartea? Totusi, eu sunt proprietarul.

Puteti sa faceti un drum la primarie la serviciul urbanism si sa solicitati actele care au stat la baza eliberarii autorizatiei de construire. Ar trebui sa gasiti acolo niste planse, un memoriu tehnic, etc.
Serviciul urbanism din primaria teritoriala care a eliberat autorizatia de constructie si certificatul de urbanism detine intreg dosarul autorizarii constructiei si va poate elibera cartea tehnica a constructiei
Multumesc frumos! dosarul autorizarii constructiei de la serviciul de urbanism contine si modul in care au fost executate lucrarile? m-ar interesa nu doar planurile ci ce s-a facut, macar cu o oarecare exactitate. sa stiu si eu pe unde vine teava de gaz sau cum e fosa construita macar. am si incalzire termica prin pardoseala, n-am nicio garantie nimic, nici cum a fost executat, nimic, nici pentru centrala nu am garantie. daca se strica ceva, eu ar trebui sa ma adresez cui? lui? nu-mi pare fair. as vrea sa am toate actele care imi dau dreptul sa sun acolo unde am dreptul sa rezolv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie construire - se elibereaza numai in baza certificatului de urbanism? LILIANA MATEI LILIANA MATEI buna ziua,pt.documentatia eliberari autoizatiei de construire am platit un proiectant in domeniu dar situatia s-a agravat si de 2 ani de zile am dacat ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie marianboraciu marianboraciu Buna ziua! Ma intereseaza daca ma puteti ajuta cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Am un teren intravilan (intre case) cu o casa veche pe care vreau sa o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. blocul pe care il administrez are niste spatii la ... caradis caradis Buna ziua. Blocul pe care il administrez are niste spatii la parter (nu comerciale) care au lacat pe ele. Teoretic ele ar apartine blocului deoarece au acces ... (vezi toată discuția)