avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Recuperare avans achizitionare autoturism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Recuperare avans achizitionare autoturism

Buna ziua, am dat avansul pentru achizitionarea unui autoturism dar inainte de a incepe aceasta pandemie, intre timp m-am razgandit avand in vedere aceasta situatie neprevazuta nestiind ce ne asteapta cu locurile de munca. Firma cu care am incheiat contractul inca are inchisa fabrica unde produc masini si totodata ne duce cu vorba, ba intr-o saptamana, ba pe 15mai. Cum pot recupera acesti bani avand in vedere aceasta situatie de urgenta?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 15:35, 23 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In primul rand sunt de clarificat urmatoarele aspecte:
1. este vorba de o masina noua? - asa am inteles din situatia de fapt prezentata de dumneavoastra.
2. care este termenul de livrare a autoturismului? credeti ca firma nu va putea sa respecte acest termen ca urmare a pandemiei? acest aspect este important din ce punct de vedere, daca firma nu respecta termenul de livrare a autoriturismului se poate solicita rezolutiunea contractului si restituirea avansului platit.
3. este de analizat contractul in baza caruia ati achitat avansul.

Dupa analizarea acestor aspecte se poate stabili o strategie.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Trebuie studiat contractul pentru a vedea dacă aveți șanse să obțineți rezoluțiunea cu repunerea părților în situația anterioară (restituire avans).
Ați putea porni cu o somație prin avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renault nu livreaza Georgedobrisan Georgedobrisan Buna ziua. Am achizitionat o masina de la Renault in decembrie 2021 si nici pana azi nu au livrat. Am inteles ca masina este venita de mai bine de o luna in ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale ne existente Irina Larisa Valentina Irina Larisa Valentina Buna . Am semnat un contract acum cateva luni cu o anume formație pentru nunta de anul viitor. Acum ne am decis ca nu o mai dorim. Avand in vedere un avans ... (vezi toată discuția)
Proforma platita, marfa nelivrata Zaho Zaho Buna ziua! In urma cu ceva timp am facut o comanda pentru care am primit o factura proforma. Pentru a-mi livra marfa am fost nevoit sa platesc acea proforma. ... (vezi toată discuția)