avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauze contractuale ne existente
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauze contractuale ne existente

Buna . Am semnat un contract acum cateva luni cu o anume formație pentru nunta de anul viitor. Acum ne am decis ca nu o mai dorim. Avand in vedere un avans de 500€ , 2430 lei mai exact , chas , dati de către mama mea . Aceasta nu a primit bon fiscal , astazi abia afland acest lucru . Bineinteles ca in contractul cu formatia nu exista clauze precum la alte contracte semnate cu alti prestatori de servicii pentru nunta, precum ca ,, la renuntarea amanarea , nu se va restitui avansul deloc " . In contractul cu formatia aleasa, nu scrie acest lucru . Am informat formatia despre acest lucru , despre bon fiscal nu au comentat ca exista sau nu ( stiind clar ca nu exista) , pe partea cu avansul mi au spus ca nu trebuie sa scrie nicăieri, ca nu mi dau avansul oricum si mi au urat o seara buna . Este vreo sansa de al recupera ? Este corect ceea ce zic ? Caci daca scria in contract aceasta clauza , clar vedeam citeam si ma resemnam , imi asumam avansul dat care nu se mai primeste. Dar nu exista clauza aceasta . Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In aceasta situatie se aplica regulile de drept comun. Practic, este o rezolutiune a contractului ceea ce implica repunerea partilor in situatia anterioara, si, implicit, restituirea avansului.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans formatie goia aurelia goia aurelia Buna ziua ! Ce șanse legale am de a obține avansul dat formației pentru nunta ce trebuia sa aibă loc pe 5 Iulie anul acesta și din cauza virusului am fost ... (vezi toată discuția)
Avans nunta Crstianavelena Crstianavelena Trebuia sa am nunta in 2018 dar Cum h s-a putut trebuie din nou amânată pentru 2022…Problema este ca doamna organizatore refuza sa îmi ofere un preț ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa stiu care sunt șansele de a recupera un ... Alinabv Alinabv Buna ziua, As dori sa stiu care sunt șansele de a recupera un avans dat unei formații. Inițial schimbasem data nunții din cauza pandemiei, dupa aceea ... (vezi toată discuția)