avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Avans formatie
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Avans formatie

Buna ziua ! Ce șanse legale am de a obține avansul dat formației pentru nunta ce trebuia sa aibă loc pe 5 Iulie anul acesta și din cauza virusului am fost nevoiți sa o amânăm. Am cerut formației sa ne dea o alta data anul viitor in lunile de vara sâmbătă sau duminica însă ei ne-au oferit 1 data de vineri pe 2 Iulie și 30 Octombrie. Cu ceilalți furnizori am căzut de comun acord și am găsit o data comuna. Cei de la formație au fost primii pe care i-am contactat dar cu toate acestea ei spun ca el ne oferă acele date și ca e vina noastră ca nu vrem sa acceptam. Aavem contract încheiat însă fără bon fiscal sau factura Deasemenea avem intregistrari pe telefon in care ne propune sa facem o înțelegere nemțească ca sa îl citez pe el 50 50 din avans
Bună ziua. Sunt importante clauzele contractului precum și cu ce titlu ați plătit această sumă de bani, dacă reprezintă o arvună sau un avans(aceste noțiuni având valanțe juridice distincte), precum și stipulațiile contrcatuale cu privire la modalitatea de restituire. De principiu, dacă aveți contractul și dovezi pertinente cum că plata s-a efectuat, sunteți acoperită în ceea ce privește lipsa chitanței. Tot ca regulă generală, în situația în care nu ajungeți la un consens iar prevederile contractuale sunt în favoarea dvs. raportat la cele antemenționate, puteți cere instanței de judecată rezoluțiunea contractului și restituirea prestațiilor.
Buna ziua,

Lecturati atent clauzele contractuale, pentru a va edifica.

Aveti in vedere clauzele referitoare la avansul remis, sau la arvuna remisa.

Daca diferendul in care sunteti implicati nu poate fi transat pe cale amiabila, adresati-va instantei de judecata.

Instanta de judecata poate constata si dispune sanctiunea rezilierii.

Veti putea solicita restituirea sumelor de bani remise, cu eventuale daune-interese, pentru prejudiciul cauzat.

Partea care pierde litigiul dedus judecatii poate fi obligata la plata cheltuielilor judiciare, anume onorariu de avocat, precum si taxa judiciara de timbru platita.

Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare vacanță din cauza pandemiei Dan Y El Dan Y El Din cauza limitelor impuse prin starea de urgență națională referitoare la prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus SARS-CoV-2 transpuse în ... (vezi toată discuția)
Restituire avans restaurant stef a stef a Buna ziua, Fiul meu trebuia sa aiba banchetul la sfarsitul lunii mai, insa acesta nu se va mai tine, evident din cauza pandemiei. Pentru restaurant se ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti alexim_mihai alexim_mihai Buna ziua! Vin cu urmatoarea problema: pe data de 3 mai aveam incheiat contract pentru o nunta, datorita starii de urgenta am fost nevoit sa reprogramam. Acum ... (vezi toată discuția)