avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... valabilitatea documentelor pe perioada starii de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

valabilitatea documentelor pe perioada starii de urgenta si imediat dupa

Buna ziua,

Extras de pe pagina drpciv.ro :

<<<
In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Președintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expira pe perioada stării de urgență.

În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizațiile de circulație provizorie precum și dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și permiselor de conducere care vor expira pe perioada stării de urgență vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență.

Cererile de preschimbare pot fi depuse într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență – conform dispozițiilor art.12 alin.(1) din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020.
>>>


Sunt foarte clare urmatoarele detalii :
- vehicul cu autorizatie de circulatie temporara (numere rosii) a carui valabilitate expira *in timpul* perioadei starii de urgenta isi prelungeste valabilitatea pana la incetarea starii de urgenta
- se accepta cererile de preschimbare a acestor acte timp de 90 zile dupa incetarea starii de urgenta


Dar, nici unul din acestea nu inseamna ca in prima zi dupa incetarea starii de urgenta, actul de inmatriculare temporara (expirat de-acum undeva in timpul perioadei starii de urgenta) imi va mai da dreptul de circulatie pentru un timp, pana sa definitivez inmatricularea.

La prima citire ar fi insemnat ca 90 zile dupa incetarea starii de urgenta, eu voi putea folosi actul respectiv asa cum este. Dar asta cred ca este o asteptare falsa. Se poate sa fie nevoie sa ma prezint pentru a primi un nou act, la fel ca vechiul doar cu datele modificate / extinse.

Va rog clarificati,

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2020
mvaduva, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 18:30, 23 Aprilie 2020
Decretul Președintelui României nr. 195 din data de 16 martie 2020 nu mai este in vigoare.

Decretul 240/2020
art. 18
Se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe durata stării de urgență.
Art. 12. – (1) Documentele care expiră pe perioada stării de urgență, eliberate de autoritățile publice, pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență.

Ordonanță militara 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie circulatie provizorie expirata dupa starea de urgenta eduarddragomir eduarddragomir Daca autorizatia de circulatie provizorie a expirat imediat dupa incetarea starii de urgenta, mai exact pe 20 mai 2020, mai pot circula cu masina inca 90 de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Damcri Damcri Dacă permisul de conducere îmi expira pe 1 aprilie 2020 iar programările pentru vizita medicala s-au anulat toate din cauza covid-19 pot sa ma bazez pe ... (vezi toată discuția)
Valabilitate permis de conducere expirat imediat după încetarea stării de urgență Silviu Daniel Silviu Daniel Buna ziua! Permisul de conducere imi expira in 18 Mai 2020 dupa incetarea stari de urgenta.Vreau sa va intreb este valabil 90 de zile dupa expirarea stari de ... (vezi toată discuția)