avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva factura avans promisiune vanzare cumparare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva factura avans promisiune vanzare cumparare

Se încheie o promisiune de vânzarea cumpărare , între 2 persoane juridice platitoare de Tva, a unui apartament neconstruit (in cazul unui proiect imobiliar) , factura de avans se emite cu tva 19 sau in regim de taxare inversa?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 11:35, 30 Aprilie 2020
Partile au dreptul sa opteze pentru oricare dintre cele doua modalitati.
Multumesc de raspuns.
Imi puteti indica in baza carui act normativ se poate opta ?
Codul fiscal
art 331, al. 2
2) Operațiunile pentru care se aplică taxarea inversă sunt:
.....
g) construcțiile, astfel cum sunt definite la art. 292 alin. (2) lit. f) pct. 2, părțile de construcție și terenurile de orice fel, pentru a căror livrare se aplică regimul de taxare prin efectul legii sau prin opțiune;
Multumesc!
Taxare inversa!!! Optiunea despre care se vorbeste mai jos este gresit interpretata. Ea se refera la optiunea de taxare a tranzactiilor imobiliare (prin mecanismul taxarii inverse in cazul platitorilor de TVA) sau la cea de scutire FARA drept de deducere. In cazul imobilelor noi, aceasta optiune oricum nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna dimineata! Societatea doreste sa vanda un teren dobandit de la o persoana fizica in anul 2008. Cum facturam avand in vedere ca in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa vanzare cladiri Sfedu Sfedu Rugamintea mea este sa imi spuneti daca regimul de taxare inversa in cazul vanzarii unei cladiri, este considerat, din punct de vedere legislativ, o operatiune ... (vezi toată discuția)