avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Condiții pensionare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Condiții pensionare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat in ceea ce o privește pe mama mea care nu are nici un venit.
Tatăl meu a decedat acum un an, iar mama a rămas singura fără nici un venit, fiind la țara, fără posibilitate de angajare, nu are încă vârsta de pensionare (58ani) .Are 13 ani munciți cu carte de munca, iar in ultimii ani, vreo 12-13 ani a muncit sezonier in Germania). Acum însă, din cauza pandemiei a renunțat sa mai plece. Astfel am 3 întrebări și ce ma sfătuiți sa facem in ceea ce o privește
1. Sa depunem pt ajutor social?
2.Cele 2-3 luni lucrate in Germania pe an vor fi Considerate ca vechime? De unde le putem obține?
3. Fiind mama cu 3 copii va beneficia din Septembrie 2021 de pensie de pe urma tatălui ( pensie urmaș) sau dacă s-ar cumula lunile lucrare ca sezonier ar iesi pe stagiu de 15 ani?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas ioana diana ioana diana Buna ziua. Ma numesc Diana Petrescu si sunt eleva. Tatal meu a fost pensionar, a murit acum 3 ani, iar eu fiind minora si eleva am beneficiat si beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Pensie dupa sotul decedat iuso iuso Buna ziua. Am o nelamurire legata de pensia de urmas si sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Tatal meu a murit in August 2008, luna in care a primit ... (vezi toată discuția)
Cumulare ani vechime liviupgr liviupgr Buna, Tatal meu are 61 de ani. Are 28 de ani vechime cu contributia la fondul de pensii a statului Roman, din care 13 ani lucrati in grupa a 2-a, plus ... (vezi toată discuția)