avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contor de gaze - asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contor de gaze - asociatie proprietari

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc unde coloana de gaze din constructia condominiului nu este functionala(debransata), insa este trasa o noua conducta functionala, conducta la care eu am achitat costul instalarii la momentul respectiv.

Am solicitat Asociatiei de Proprietari sa-mi ofere acordul (semnarea unei cereri) pentru instalarea unui contor propriu, insa am fost refuzat pe motivul unei datorii pe care o am catre Asociatie. Tin sa mentionez ca pentru aceasta datorie veche, a existat un proces pentru care imi este redirectionata o suma lunara din venituri, practic datorie se recupereaza. In momentul de fata, platesc cotele de intretinere la zi.

Tin sa mai mentionez ca membrii Asociatiei nu sunt dispusi la discutii.

Ce pot face in acest sens? Am facut o sesizare la primarie, insa raspunsul lor a fost:
""Referitor la aspectul privind instalarea unui contor de gaze in apartamentul dvs, va informam ca montarea acestuia este posibila numai in situatia in care coloana de caze din constructia condominiului redevine functionala. Va informam ca am solicitat in scris conducerii asociatiei, implicarea in demersurile legale pentru punere in exploatare si functionare a conductei de gaze. "

Acest raspuns nu este favorabil pentru mine, nu cred ca, conducta veche o sa devina functionala. Am nevoie doar de o semnatura din partea asociatiei pentru a ma bransa la noua conducta functionala a blocului.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan.nita , utilizator 21:58, 27 Aprilie 2020
Nu aveti decat sa achitati datoria...asa nu va mai pot refuza.
Dvs spuneti ca va retine o suma lunara si se recupereaza datoria....in cat timp?
Daca ...exemplu...aveti 10000 si va retine 500/luna....normal ca nu va dau semnaturile...
Suma a fost stabilita in instanta, in urma unei expertize contabile, din care am achitat o parte, iar pentru partea ramasa exista o executare silita, iar lunar se duc bani catre asociatie. Eu in momentul acesta platesc cotele de intretinere la zi, fara intarzieri.

Nu vad rostul pentru care nu imi ofera o semnatura pentru bransarea la reteaua de gaze. Refuzul este din partea asociatiei, nu din partea vecinilor.

Chiar si daca platesc suma restanta, nu sunt sigur ca imi vor acorda aceasta semnatura, deoarece, ei sustin ca eu mai am de plata si anumtie penalizari.

Penalizari pentru care instanta a hotarat ca sunt adaugate abuziv si nu trebuie sa le platesc.

Din punctul meu de vedere ceea ce face asociatia, este un santaj.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
stefan.nita, utilizator
Atat timp cat exista executare silita in derulare,presedintele de asociatie ar fi trebuit sa inteleaga esentialul respectiv interesul dv pentru achitare debit si sa isi asume semnatura pentru bransarea la instalatia comuna de gaze
Incercati notificare oficiala a presedintelui de asociatie cu obligatia semnararii acordului de bransare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Succes !
Va multumesc pentru informatie, ma puteti ajuta, va rog, cu un model pentru aceasta notificare?

Chiar si contra-cost.

Multumesc!

ynocentta a scris:

Atat timp cat exista executare silita in derulare,presedintele de asociatie ar fi trebuit sa inteleaga esentialul respectiv interesul dv pentru achitare debit si sa isi asume semnatura pentru bransarea la instalatia comuna de gaze
Incercati notificare oficiala a presedintelui de asociatie cu obligatia semnararii acordului de bransare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)
Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)
Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)