avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lipsire de libertate, nerespectare hotarare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lipsire de libertate, nerespectare hotarare judecatoreasca...

Salutare! As dori sa va retin atentia cu o problema destul de delicata. Un cetatean a reclamat un avocat pentru instigare si complicitate la nerespectarea unei hot. judecatoresti, la distrugere, la lipsire de libertate in mod ilegal. In fapt avocatul s-a deplasat impreuna cu clienta sa la un apartament din mun. Pitesti pe care il cumparase in anul 2005 prin contract de vz- cump si unde locuia impreuna cu fostul sot. Acesta obtinuse o ordonanta presedintiala de reintegrare in spatiu valabila pana la solutionarea unei actiuni in instanta. Obiectul acestei actiuni era constatarea nulitatii absolute a contractului de vz-cump prin care fosta sa sotie achizitionase apartamentul cu pricina. Actiunea a fost mutata la Brasov unde in prima instanta a fost respinsa. Cu aceasta hotarare avocatul impreuna cu clienta sa au mers la apartamentul respectiv pentru a-l evacua pe fostul sot din locuinta, considerand ca sederea acestuia in spatiul locativ a incetat odata cu hot. de la judecatoria Brasov. Barbatul a depus reclamatii la politie si la instanta, considerand ca ordonanta de reintegrare este valabila pana la solutionarea irevocabila a actiunii de mai sus si nu pan la solutionarea acesteia in prima instanta. Astfel barbatul a depus plangere pt fosta sotie pt. savarsirea infr. de nerespectare a unei hot. judec., violare de domiciliu, distrugere, lipsire de libertate in mod ilegal.
As dori sa aflu cum considerati sustinerile barbatului respectiv si, in opinia dvs. dc avocatului i se poate retine sav. infr de care este acuzat.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:23, 27 Ianuarie 2008
Eu cred ca avocatul era indreptatit sa actioneze.

Partea care a fost evacuata trebuia sa ceara prin intermediul unei Ordonante Presedentiale prelungirea masurii reintegrarii pana la pronuntarea unei decizii irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare cristina_lus cristina_lus Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)
Statutul soților în timpul apelului cristian damian cristian damian Întrebarea mea este dacă prima instanță a desfăcut căsătoria, iar una dintre părți a făcut apel, ce statut au acuma cei doi (foști) ... (vezi toată discuția)
Existã vreun artificiu pentru evitarea procesului de partaj Cristian Marian Cristian Marian Există sentință definitivă de divorț. Copilul mi-a fost încredințat mie. Eu și copilul stăm în chirie, fosta soție în ... (vezi toată discuția)