avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua. Pe data de 31.03 mi-a fost incheiat CIM si am depus dosarul online pentru somaj. Mi-au confirmat pe mail ca dosarul este ok si ca a fost procesat. Intre timp mi-am gasit loc de munca si urmeaza sa incep noul job din 04.05.
Mai multe persoane imi spuneau ca pe langa dreptul somajului pentru luna aprilie, ar trebui sa primesc ceva indemnizatie pentru mai multe luni deoarece mi-am gasit loc de munca.
Puteti sa ma ajutati cu un raspuns? Exista asa ceva?ar trebui sa beneficiez de ceva indemnizatii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 27 Aprilie 2020
Pe ce durata a fost incheiat c.i.m. ?
Buna ziua, noul CIM este pe perioada nedeterminata

Cornel Vasile a scris:

Pe ce durata a fost incheiat c.i.m. ?

In acest caz, persoanelor cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj, potrivit legii, și care se angajează cu normă întreagă, conform prevederilor legale în vigoare, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Drepturile in lege se acordă numai dacă persoanele îndreptățite vor depune la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București, unde se află în evidență, în termen de maximum 60 de zile de la data încetării dreptului la indemnizație de șomaj ca urmare a angajării, următoarele documente:
a) cerere conform modelului prevăzut în anexa nr. 10 la Normele de aplicare a Legii 76/2002:
b) abrogat;
c) actul în baza căruia au fost încadrate în muncă, în copie;
d) document emis de angajator, din care să rezulte că în ultimii 2 ani acesta nu a mai fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoana respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. legea 76 Johanna.72 Johanna.72 Doresc sa adresez doua intrebari vis-a-vis de art. 72, respectiv 73.2 din Legea Somajului ART. 72 ([i]1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (1), ... (vezi toată discuția)
Somaj mnmnmn mnmnmn daca de exemplu astazi depun dosarul de somaj si maine gasesc de lucru pe perioada nedeterminata ,mai am dreptul la cei 30% din valoarea somajului. IN CAT TIMP ... (vezi toată discuția)
Somer - incadrare in munca bscalc bscalc Buna seara ! Fiul meu a absolvit liceul in anul 2018. Pana in prezent a fost somer, dar acum a gasit loc de munca . 1. Trebuie sa anunte el Oficiu de ... (vezi toată discuția)