Buna ziua!
As avea nevoie si eu de o lamurire. Lucrez de 3 ani si jumatate la aceeasi companie iar din data de 23 martie sunt in somaj tehnic ca urmare a restrangerii activitatii societatii. Eu impreuna cu sotul meu ne gandim sa facem un bebe. Intrebarea mea este daca mai pot beneficia de concediu de materinate si de indemnizatia de crestere a copilului avand in vedere faptul ca in acest moment contractul meu de muca este suspendat?
allexs96
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna, am sa incerc sa-ti raspund eu, nu de alta, insa observ ca fiecare thread are multe vizualizari insa raspunsuri mai greu. Legat de intrebarea ta, DA ! Sigur poti beneficia de concediu de maternitate si de indemnizatie, atata timp cat esti in somaj tehnic, angajatorul este obligat sa plateasca toate taxele si impozitele aferente sumei de 75% din salariul brut din contractul de munca. Singura problema a faptului ca acum esti in somaj tehnic, este ca iti va scadea media salariala aferenta ultimelor 12 lui iar asta se va simti la calculul unui eventual concediu medical si/sau la stabilirea bazei pentru indemnizatia de crestere copil ( acum fiind in somaj tehnic = 75% din brut ) . Multa bafta si spor :)
o scurta completare, pentru stabilirea baze de calcul pentru un eventual concediu medical se iau in calcul salariile ultimelor 6 luni anterioare eliberarii concediului, iar pentru stabilirea indemnizatiei de crestere copil se iau in calcul ultimele veniturile ultimelor 12 luni ( inclusiv luna in care se naste copilul ) .
Somera insarcinata
niko 94
Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)