avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda OM2
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda OM2

Buna ziua,
Azi,eu împreuna cu prietena mea,am fost opriti de către un lucrător al Poliției, care desigur mi-a cerut sa ii arat declarațiile pe proprie răspundere.
Locuiesc in Timisoara și pe declarații aveam ca loc al deplasării : Urseni-Calea Sagului-Urseni.
Motiv 2,4 de pe declarație pentru cumpărături și pentru a ii duce bunicii mele pastile pentru ca ea exact la ora 16 a rămas fără și diseară la ora 19, trebuie sa o ia,neavând cum sa iasă afara in intervalul acestui program.
Mi-a făcut semn sa deschid geamul și mi-a zis ca el nu crede ca eu am fost sa ii duc pastile ei ca sa ii spun strada bunicii mele sa trimită un echipaj acolo sa verifice, i-am spus ca nu știu strada și mi-a cerut buletinele actele mașinii și permisul.
I le-am dat m-a întrebat dacă sunt de acord sa ii facă poza la buletin sau sa se ducă in masina sa scrie datele,am zis sa se ducă sa scrie datele.
Mi-a adus înapoi actele și a spus ca o sa primesc amenda acasă pentru ca doar eu am fost Sancționat,prietena mea nu.
Întrebarea este: Nu trebuia sa îmi dea ceva la mâna cum ca am fost surprins pe drum(sau ce voia el sa scrie acolo)sau măcar sa îmi spună cât am primit amenda?
Următoarea întrebare: Eu am domiciliul pe buletin la concubinul mamei mele,amenda dacă nu o sa o plătesc o sa între la impozitul lui?
Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2020
flow0101, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 00:45, 28 Aprilie 2020
Procesul-verbal de contraventie se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului şi, dacă este cazul, părţii vătămate şi proprietarului bunurilor confiscate.
Comunicarea se face de către organul care a aplicat sancţiunea, în termen de cel mult două luni de la data aplicării acesteia.
Buna ziua,

Veti primi procesul verbal de constatare a contraventiei, la adresa de domiciliu, comunicare este efectuata in termen de 2 luni, de la data aplicarii sanctiunii contraventionale.

In termen de 15 zile de la primirea procesului verbal, aveti posibilitatea de a-l contesta, prin prisma legalitatii si temeiniciei.

Fapta contraventionala trebuie descrisa in mod detaliat.

Aspectele invocate de dumneavoastra, reprezentand , in esenta, scopul deplasarii, pot fi demonstrate prin orice mijloc de proba.(inscrisuri, declaratia dumneavoastra, ca petent, declaratia de martor a prietenei dumneavoastra).

Sanctiunea trebuie sa fie una proportionala, dozata in mod corespunzator , fata de pericolul social concret pe care il prezinta fapta contraventionala.

Verificati datele agentului constatator, datele dumneavoastra,conform buletinului, temeiul de drept, articolul invocat, pentru a fi retinuta raspunderea contraventionala.

Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat pretinsa contraventie.

Taxa judiciara aferente este de 20 lei.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Contestati amenda in interiorul termenului de 15 zile.Reglementarile privind amenzile contraventionale sint prevazute in OG 2/2001.
2. Conform art.5 alin.1 din OG nr. 2/2001, „sancțiunea stabilită trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite". În consecință, agentul constatator al contravenției nu poate aplica imediat și direct sancțiunea contravențională cea mai severă și nici să ia măsurile cele mai drastice..
Într-o primă fază, dacă este realmente vorba de fapte ilicite, și nu de erori de fapt, atunci agentul constatator ar trebui, pentru proporționalitate, să se orienteze către sancțiunea avertismentului verbal sau scris. Pentru omisiuni în declarația pe propria răspundere sau pentru alte erori materiale referitoare la hârțogăria (cvasiinutilă) cu care umblăm asupra noastră, ar trebui să se renunțe, pur și simplu, la aplicarea sancțiunii, întrucât eroarea de fapt este, conform art. 11 alin.1 din OG nr.1/2001, cauza exoneratoare de răspundere.
Amenda aplicată în baza unei ordonanțe militare sau a unui ordin este fundamental ilegală, întrucât fapta nu este prevazută într-o lege, o ordonanță sau o hotărâre de guvern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinieta primit dupa 6 luni paulc paulc Am primit pe 29.09.2011 o instiintare de plata emisa pe 19.09.2011 constatand contraventia de a circula fara rovinieta pe 23.03.2011. Au trecut 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta vrica vrica Stimati Domni Va rog sa ma ajutati In data de 22.07 a.c. la cutia de scrisori am primit urmatoarele: PV de constatare a contraventiei din 06.07.2011 in care ... (vezi toată discuția)