avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj succesoral - bunuri strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj succesoral - bunuri strainatate

Buna ziua,

Supun si eu atentiei dvs. urmatoarea speta: tatal meu (cetatean roman si rezident italian) a decedat in anul 2018. A fost dezbatuta succesiunea atat in Romania cat si in Italia, mostenitorii legali fiind eu (in calitate de fiica) si sotia supravietuitoare (nu este mama mea), insa, nu a fost efectuat partajul.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot solicita in cadrul actiunii de partaj ca, instanta romana sa partajeze atat bunurile din Romania cat si cele din Italia? Este posibil acest lucru?

Mentionez ca, am incercat partajul in mod amiabil insa, nu am ajuns la un numitor comun,

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire nikole tablet nikole tablet Bună seara! Am următoarea speță : persoana căreia îi moare soțul acum 6 luni, exista un copil major din căsătorie, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in romania, locuiesc ... Antonio70 Antonio70 Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile ... (vezi toată discuția)