avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea după frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea după frate

Dacă fratele tatei a decedat iar defunctul nu a avut descendenți și nici părinți în viața sau soție fiind divorțat ,ce drept la moștenire are tata care este în viața și care are doi copii,pe mine și pe fratele meu..Cine și cum vine la dezbaterea succesiunii.Avem și noi nepoții dreptul la o cotă din moștenire?Va mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Popescu Radu Cătălin , Avocat 13:36, 27 Aprilie 2020
Daca tatal este singurul frate, mosteneste intreaga masa succesorala. Dvs, nepotii, nu mosteniti nimic.
Dacă fratele defunctului este unicul mostenitor, acesta va mosteni tot ce a apartinut defunctului, iar bunurile respective vor intra in patrimoniul sau, iar acestea la rândul lor, la momentul dezbaterii succesiunii după acesta vor fi mostenite de cei doi descendentii in cote egale.
Dacă divortul nu este finalizat în sensul in care nu exista o hotarare judecătorească de divort definitiva, sotia supravietuitoare va mosteni in concurs cu fratele defunctului.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Avocat Popescu Radu Cătălin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire piru piru Intr-o familie fara copii decedeaza sotul; Mai are dreptul si altcineva in afara de sotie la masa succesorala (nepoti, frati ai celui decedat) ? . Intreaga ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)