As dori sa pun in discutie o problema foarte importanta, dar si destul de delicata. Acum aproximativ 30 de ani, am fost casatorit si, ulterior, am divortat, din casatorie rezultand doi frati gemeni, care se apropie de implinirea varstei de 30 de ani. Acum aproximativ 20 de ani, dupa ramanerea definitiva a sentintei de divort, am trait constant, un numar de ani, cu o femeie, cu care NU m-am casatorit -- insa, cu toate acestea, din relatia noastra s-a nascut un copil (de sex feminin) in anul 1993. Motivul despartirii noastre de atunci si motivul pentru care nu am dorit sa ma casatoresc l-a reprezentat faptul ca am avut intotdeauna suspiciuni (intemeiate pe argumente puternice), potrivit carora fata nascuta in anul 1993 este, de fapt, rodul unei relatii pe care respectiva femeie (cu care, repet, nu m-am mai casatorit) a avut-o cu un alt barbat. Am insistat atunci foarte mult pe ideea unui test de paternitate si -- tocmai pentru ca si acest test mi-a fost constant refuzat -- am hotarat sa refuz sa ma casatoresc (din nou). In pofida tuturor acestor intamplari grave -- gratie situatiei materiale bune pe care profesia mi-a oferit-o -- inainte de despartire, i-am pus respectivei femei, pe numele ei, apartamentul de 4 camere luxos in care am convietuit in acei ani. Am tot sperat ca va intelege gestul meu si va reveni asupra deciziei ei si va permite testul de paternitate, astfel incat sa am motive temeinice sa revin in viata ei. Aceste lucruri nu s-au mai intamplat niciodata si totul a ramas la stadiul de simpla speranta.
La mai multi ani dupa despartire, eu m-am casatorit, a doua oara, cu o alta femeie din Bucuresti. Sotia mea actuala -- chiar daca are raporturi excelente cu cei doi fii (frati gemeni) din prima mea casatorie -- a devenit, totusi, cu trecerea timpului, din ce in ce mai decisa si mai transanta in dorinta ei de a nu mai tolera sa auda nici un cuvant despre fiica despre care am rezerve serioase ca imi apartine din relatia anterioara, fiica care nu este acum departe de implinirea varstei de 18 ani. Lucrurile s-au radicalizat dupa refuzarea, pana si in ziua de astazi, a realizarii testului de paternitate de catre respectiva femeie cu care am fost eu impreuna atunci. Pe de alta parte, si fii mei (din prima casatorie) doresc sa stie adevarul. Intr-un final, la insistentele extreme ale sotiei mele actuale, s-a ajuns la urmatoarea decizie: daca nu ni se va permite testul de paternitate (si e aproape sigur -- in raport de, poate, 95 % -- ca testul de paternitate NU ni se va permite niciodata), atunci familia noastra doreste (si eu, in particular) S-O DESFIEZE pe fata care (pare sa fie destul de limpede ca) NU imi apartine, de fapt, in nici un fel. Situatia este foarte jenanta si delicata pentru noi, insa acum suntem ferm decisi s-o rezolvam. Ca sa stim la ce sa ne asteptam, am dori sa aflam exact CE AR PRESUPUNE ACEASTA PROCEDURA DE DESFIERE. Am dorim sa stim cum se infatiseaza PROCEDURA DE DESFIERE atat in varianta AMIABILA, cat si in versiunea PRIN INSTANTA. Va adresez multe multumiri anticipate si, de asemenea, scuze pentru prezentarea unei situatii atat de neplacute si de delicate.