avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Branșament Apa
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Branșament Apa

Buna ziua,

Am făcut o solicitare de branșament la compania de apa din oraș, in urma verificărilor lor mi-au spus ca prin fata terenului meu trece o conducta de apa privată (extindere la rețeaua publica) executata de un vecin și ca îmi trebuie acordul acelui vecin pentru branșament. Doar ca acel vecin mi-a solicitat 6.000lei pentru acordul notarial.
I-am spus vecinului ca este îngrozitor de mult doar pentru un acord, in condițiile in care (din auzite) alți vecini din zona au plătit la jumătate. I-am solicitat sa-mi prezinte devizul lucrării..iar dacă lucrurile stau așa, atunci voi plății. Am fost refuzat!
M-am întors către compania de apa doar ca și ei mi-au spus ca fără acord nu ma pot branșa, le-am solicitat ai lor sa-mi pună devizul la dispoziție sau sa calculeze ei costul branșării dar am fost refuzat!
Ce este de făcut in acest caz!? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Dl. Atena, utilizator
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 20:45, 19 Mai 2020
Initiati solutionarea prin procedura medierii. Poate in aceste fel va fi intelegator! Faceti un acord de mediere si prin care va da dreptul sa va legati la bransamentul sau reteaua proprietate. Daca nu doreste sa intre in mediere, care va poate rezolva situatia mult mai repede si cu costuri mici, faceti o actiune in instanta. Va decide instanta cu costurile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord extindere retea de gaz Zoltan.Ormos Zoltan.Ormos Buna Doresc sa fac o extindere a unei retele de gaz deja existente. Reteau existenta a fost construita de o asociatie sponsorizata din fonduri din strainatate ... (vezi toată discuția)
Darea acordului de bransare - drept sau obligatie ? metacarp metacarp M-am trezit cu o actiune civila prin care un vecin cere sa fiu obligat sa-mi dau acordul pt. un bransament de apa la o conducta pe care eu am introdus-o (si ... (vezi toată discuția)
Bransare conducta gaz aadynna aadynna buna ziua! vreau sa intreb daca ati avut un dosar pt o bransare la conducta de gaz fara acordul proprietarului . vreau sa chem in judecata pe cei de la e-on ... (vezi toată discuția)