avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Schimbare domiciliu, transfer la alta scoala - urgent, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Schimbare domiciliu, transfer la alta scoala - urgent, va rog

Buna ziua,
impreuna cu sotia, in urma schimbarii serviciului, ne-am mutat in Bucuresti. Am inchiriat un apartament pentru o perioada de 4 ani, cu contract in inchiriere si totodata avem stabilita resedinta la adresa respectiva.
Imobilul in care locuim se afla in circumscriptia unei scoli cotata foarte bine (si totodata in imediata vecinatate a scolii, la aproximativ 40-50 metri), unde am inteles ca sunt cate 40 copii in clasa.
Fetita noastra urmeaza sa termine clasa a 4-a in orasul natal, apoi o sa vina in Bucuresti sa locuiasca cu noi. Evident, dorim sa o inscriem la scoala unde este arondata.
De la scoala am primit raspuns (verbal deocamdata) ca nu o sa o accepte, sub nicio forma, intrucat nu sunt locuri disponibile.

In conditiile date, scoala are obligatia legala sa accepte copilul?
Daca da, care sunt actele normative care reglementeaza (in legea invatamantului nu se specifica clar ...)

Daca nu, ce facem? Intrebam din scoala in scoala cine pe primeste copilul?

Multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:24, 27 Februarie 2022
Faceți cerere la școala pe care o doriți. Dacă este în proximitatea locuinței nu ar trebui să fiți refuzați.
Teoretic asa este. Dar as vrea sa stiu baza legala pentru care sunt obligati sa accepte copilul (act normativ / articol, etc ...). Eu nu am reusit sa gasesc. Doresc sa redactez o cerere motivata legal, care sa fie greu de refuzat chiar si de catre cineva mai putin binevoitor ...
Multumesc.
nu exista. in legea educatiei nationale scrie clar: cu acordul scolii primitoare.
există bază juridică!!! [ link extern ] ,
REGULAMENT-CADRU din 31 august 2020de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar art.144, pct.4), a)
Regulamentul de aplicare al unei Legi nu poate contrazice Legea. Cititi Legea 1/ 2011, Art. 21 paragraful 2. In situatiile din Regulament e implicit acordul scolii primitoare.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunteti de acord cu clasa "0" SilviuMihai SilviuMihai Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita \"clasa 0\" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru ... (vezi toată discuția)
Statut cadre didactice Mihaiza Mihaiza În Art. 262 Legea 1/2011 Norma didactică Statutul personalului didactic din învăţământul preuniversitar este prevazut : Norma didactică Art. 262 (1) ... (vezi toată discuția)
Inscrierea la clasa pregatitoare MEL123 MEL123 Buna ziua! Sunt mamica unui copil in varsta de 5 ani, in prezent inscris la gradinita, grupa mare. In anul scolar 2020-2021 va fi inscrisa la scoala. ... (vezi toată discuția)