avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare teren mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare teren mostenit

Buna,
Doresc să cumpar un teren moștenit, dar problema este următoarea:

Bunicii mei au decedat acum aproximativ 20 de ani și au lasat in urmă un teren intravilan și o casă de chirpici. Bunicii meu au patru copii.
Tatăl meu și un unchi doresc sa îmi lase mie partea lor de teren, iar ceilalți doi sunt plecati de acolo de peste 30 de ani și nu tinem legătură cu e
i, știm că sunt plecați într-o altă parte din tara.

Terenul este intravilan. Nu exista documente pentru teren sau casa.

Unchiul meu locuiește acolo, el consideră că este terenul lui și a tatălui meu, pentru că ceilalți doi frați nu au treabă cu familia, terenul și așa mai departe.

Cum as putea intra in posesia terenului sau cum as putea dobândi partea tatălui meu și a unchiului meu?
Este ok sa merg la notar sau se face prin instanta?

Daca as avea 2/4 din teren mai sunt inca 2 părți de rezolvat. Pot cumpăra aceste părți de la celelalte persoane sau trebuie rezolvat prima data moștenirea terenului?

Vreau sa fac tot ce îmi stă în putință să dobândesc terenul. Nu este un teren scump și nici o zona dezvoltata, dar este o parte din mine, copilăria mea și un loc de liniște.
Dar nu știu cum să procedez.

Mulțumesc!

Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
Fydse, utilizator
La notar nu aveti ce sa rezolvați.
Nici unchiul și nici tata nu sunt proprietari cu acte astfel încât să vândă.
Trebuie dezbătută succesiunea după bunici.
Cum nu țineți legatura cu ceilalți doi moștenitori, contactați un avocat și va adresați instanței pentru dezbaterea moștenirii după bunici si partaj.
Buna ziua,

Trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicii dumneavoastra.

Succesiunea este deschisa prin moarte.

Cata vreme survin disensiuni intre comostenitori, numai instanta de judecata dispune dezbaterea succesorala, respectiv partajarea.

Competenta material, teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domicliu al defunctului.

Instanta de judecata poate lua act de invoiala partilor, pronuntand o hotarare de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire Maramioara Maramioara Se mai poate face dezbaterea moștenirii după 15 ani de la decesul lor? (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil NamisiRoxana NamisiRoxana Buna ! Vreau sa intreb daca un imobil (casă) poate fi vandut fără mine . Imbilul a apartinut bunicilor , ei sunt decedați , casa a rămas moștenire celor ... (vezi toată discuția)