avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Returnare avans contract eveniment?
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Returnare avans contract eveniment?

Bună ziua,

Am semnat anul trecut un contract cu Domeniul Stirbey pentru organizare nunta pe data de 16.08.2020.
În condițiile de fata, nu ne mai putem organiza nunta și am decis sa solicitam returnarea avansului de 3200 euro.
Răspunsul acestora este ca nu se poate, trebuie sa reprogramam deoarece conform contractului nu avem aceasta opțiune.
Redau mai jos articolul din contract la care fac aceștia referire : "in situația în care, cu excepția cazului de forță majora, părțile nu respecta clauzele prezentului contract, ele vor datora despăgubiri, în condițiile ce urmează : in situația în care, prestatorul încalcă obligațiile la care s-a angajat, acesta va achita Beneficiarului daunele corespunzătoare, convenite pe cale amiabila sau hotărâre de instanta, care nu vor putea depăși însă suma încasata de prestator pentru acel eveniment ". Astfel, am avea câștig de cauza sau nu?

Alte discuții în legătură

Returnare avans nunta anulata Gradinaru Bogdan-Stefan Gradinaru Bogdan-Stefan Buna ziua. Datorita restrictiilor actuale, am decis anularea nuntii, clauza din contract ceruta de prestator de minim 140 de invitati, neputand fi ... (vezi toată discuția)
Buna seara, fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o ... Camellia89 Camellia89 Buna seara, Fiti amabili, as vrea sa va rog sa ma ajutati intr.o speta. o cunostinta care locuieste in Canada a semnat in decursul anului 2019 un contract ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sala nunti Gradinariu1991 Gradinariu1991 Buna ziua, Am o situatie si am nevoie de o opinie din punct de vedere juridic. Am programat la restaurant nunta, pentru 4 iulie 2020. Am achitat un avans ... (vezi toată discuția)