avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic si salariul angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic si salariul angajatului

Buna ziua, , conform OUG 32/2020 , art,1 alin.11 , se poate plati salariul unui angajat , in situatia in care societatea isi permite , cu pana la 75%din salariul de baza si chiar pana la netul lunar al salariatului obtinut de diinaintea intrarii in somaj tehinc.,.Intrebarea mea este daca interpretez corect acest lucru.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danilusca , utilizator 12:40, 28 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În situația în care bugetul angajatorului destinat plății cheltuielilor de personal permite, indemnizația poate fi suplimentată de angajator cu sume reprezentând diferența de până la minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, în conformitate cu prevederile art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

In speta, se refera la diferenta dintre indemnizatia maxima decontata de stat si 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, daca acesta este mai mare decat castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic la persoanele gravide Anca Iancu Anca Iancu Buna ziua, Sunt insarcinata si am anuntat angajatorul inainte de starea de urgenta. Momentan sunt trecuta in somaj tehnic, nu stiu daca este legal si salariul ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ancapop85 ancapop85 Buna ziua. Ce tip de firme afectate beneficiaza de suportul statului? As fi interesata de pasii de urmat pentru trimitere in somaj tehnic. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters75393 ContSters75393 Cine are obligatia de a asigura somajul tehnic (75%) angajatorul sau statul roman.Si care este perioada maxima in care se poate beneficia de somaj tehnic ptr ... (vezi toată discuția)