avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin de dedesubt face gratar pe balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin de dedesubt face gratar pe balcon

Buna ziua,

locuiesc la un etaj superior al unui bloc, si vecinul de sub mine are un gratar pe gaz pe balcon pe care il foloseste saptamanal, iar mult fum si miros urca la mine si imi intra in apartament daca nu inchid geamurile. chiar si asa raman cu miros dupa ce le inchid, ca nu simt din prima fumul respectiv.

Nu mi se pare normal. Am discutat in doua randuri cu el incercand sa rezolv amiabil situatia dar nu vad un gram de bunavointa din partea lui. Prima data se dadea mirat ca urca fumul la mine (de parca nu e evident) iar recent a adus argument ca oricum toata lumea gateste si urca miros. Sau ca e miros de mancare pe scara blocului (de parca asta are relevanta). Dar una ii cand urca miros din geamul de la bucatarie, sau prin evacuarea de la hota, care ii ceva suportabil, si alta ii cand urca de la un gratar asezat taman sub geamul meu. Nu mai zic ca nu se mai poate sta pe balcon.

L-am rugat initial sa gaseasca o solutie in privinta fumului si mirosului, ca sa nu fiu un capcaun ce ii interzice dolosirea gratarului, dar cand nu simt nici un gram de bunavointa din partea lui trebuie sa schimb abordarea. Nu m-a intrebat niciodata "vecine, e ok sa fac acum gratar?", "vecine, e deranj de fac maine la ora cutare?" - asta mi-ar fi aratat totusi un minim de bun simt/bunavointa. Pur si simplu ii da drumu, nu conteaza daca am haine pe balcon, sau am geamurile rabatate (am patit sa ajung acasa si sa fie miros de gratar peste tot inauntru).

Ce pot face? Ma gandesc ca sunt si norme de buna convietuire/vecinatate din pdv legal cel putin. Data viitoare sa chem politia locala, sau sa discut direct cu un avocat? Ce le spun? Inteleg ca e proprietatea lui privata si "poate sa faca ce vrea el acolo" dar ma gandesc ca drepturile cuiva se termina totusi atunci cand incurca pe altcineva, iar in cazul asta ma impiedica sa imi folosesc pe deplin proprietatea. Se poate numi asta tulburare de posesie?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
pilo1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:24, 28 Aprilie 2020
Daca amiabil nu puteti solutiona sesizati oficial politia teritoriala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari - gratar in curtea blocului ana1978 ana1978 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti referitor la urmatoarea speta. Asociatia de Proprietari a blocului meu a votat construirea unui gratar foarte aproape de ... (vezi toată discuția)
Gratar electric/gaz pe balconul blocului valentin2018 valentin2018 Buna, Am un balcon la etajul 2 al blocului. Am vrea sa instalam un grill pe acel balcon. Nu modelul cu lemne, care sa faca fumul specific ci doar unul pe ... (vezi toată discuția)