avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de curand niste vecini care fumeaza de zici ca sunt fabrici de carbuni. Se simte mirosul inca de pe scara. Ma gandesc la vara cand o sa stam cu geamurile deschise ce miros o sa vina. Cum pot sa ii fortez

Cum pot da in judecata vecinii fumatori?
Nu vad cum ati castiga procesul.
Nu se poate asa ceva.
De ce? Pot sa cer daune morale sau de sanatate? Inteleg ideea ca fiecare face ce vrea in propia casa, dar putem lua in considereare ca noxele pe care fumatul le prouce sa fie o bomba biologica daca sunt sensibil la fumul de tigara.

PS. De ce ai mai fuma in anul 2021??? Mi se pare ilogic? NU inteleg de ce industria asta mai traieste sau de ce inca anumiti oameni fumeaza. Fumatul nu are logica.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2021
robertg92, utilizator
Teoretic este temei legal.
Lezarea dreptului la sănătate și încălcarea limitelor proprietății au fost două două considerente ce au fost analizate în practica internațională.
In Rusia s-a putut, un om ca dumneavoastră a câștigat despăgubiri abia în al treilea grad procesual, la Curtea Supremă.
In Berlin un proprietar de holding a reușit evacuarea unui chiriaș pentru că fuma prea mult și deranja vecinii.
La noi, personal nu cunosc spete, dar aplicând regulile de la răspunderea civilă delictuală și cu un probatoriu corespunzător puteți avea o speranță legitimă cu privire la o soluție judecătorească pozitivă pentru dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De dat in judecata este foarte simplu:va angajati un avocat bun si care este dispus sa se angajeze la o cauza dificila in Romania anului 2021.Poate aveti sanse sa obtineti ceva daune sau despagubiri.Este greu dar pana nu incerca cineva nu se poate spune ca nu se poate,timpurile se schimba,nu mai suntem in ani 60' sau 70' cand se fuma in tren,chiar si in avion,in spitale,in teatre si cinematografe.Intre timp doctorii au demonstrat ca prin fumatul pasiv cei din jurul fumatorilor au de suferit si le este incalcat dreptul la sanatate.
Incercati pentru ca nu se stie daca nu incearca nimeni,dar va trebuie un avocat foarte bun obligatoriu!
Chiar nu se poate face nimic in cazul acesta? sa fie obligat sa isi instaleze o prelata daca sta la un etaj inferior? Se permite ca vecinii sa fumeze si noua sa ne intre fumul in casa? nu s-a schimbat nici o lege in acest sens? tocmai am vazut ca este o petitie in acest sens la campaniamea.declic Stop fumatului pe geamul apartamentului si pe balcon! Aer curat la bloc!
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Gabi_35, utilizator

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Fumatul la bloc Tinasb Tinasb dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate ... (vezi toată discuția)