avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot da in judecata vecinii fumatori? S-au mutat de curand niste vecini care fumeaza de zici ca sunt fabrici de carbuni. Se simte mirosul inca de pe scara. Ma gandesc la vara cand o sa stam cu geamurile deschise ce miros o sa vina. Cum pot sa ii fortez

Cum pot da in judecata vecinii fumatori?
Va multumesc mult pentru acest raspuns. Inteleg ca este dificil, Poate in viitor daca se mai schimba legile. Eu as fi vrut doar sa facem cumva, sa montez ceva astfel incat sa nu ajunga fumul la mine in casa.

Am incercat sa vorbesc cu ei deja de cateva ori si raspunsul este: "Suntem fumatori. Fumam cand vrem". De cativa ani de zile eu stau cu geamurile inchise vara ca sa nu intre fumul, deci nu am daune asupra sanatatii. Ultima data am mers la ei cu gandul sa ii intreb de programul de dupa-masa, in sensul ca poate lipsesc totusi cateva ore si as putea aerisi atunci, dar nici nu am apucat sa intreb ca m-au expediat repede.
Poate totusi nu se schimba.

Va inteleg situatia, insa aceasta este normalitatea, sa aiba libertate in propria locuinta. Nu e ok sa punem limite cuiva in casa lui, mai ales atata timp cat nu face efectiv rau cuiva.
Puteti monta un aer, puteti aerisi la prima ora. Nu imi este foarte clar ce ati fost sa discutati cu ei, ce sa faca in casa lor? Este putin probabil sa va asculte macar, oricat ar fi de binevoitori, daca mergeti sa le spuneti ce sa faca la ei acasa.

Nu putem limita atat drepturile omului, totusi. Cum spunea colega mai sus, doar nu e fum ca la gratar...
Puteti incerca masuri in comun cu vecinii, cu asociatia, depinde. Nu imi este clara gravitatea situatiei, nu vad exact gradul de discomfort pentru ca nu este descris concret.
Imi intra foarte mult fum in casa din pacate. Fumeaza foarte des. Fumeaza pe geamul de la bucatarie, nu pe balcon. Eu am incercat sa discut si chiar mi-ar fi placut sa fumeze pe balcon, probabil ca daca ar fuma pe balcon as putea deschide si eu un geam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Fumatul la bloc Tinasb Tinasb dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate ... (vezi toată discuția)