avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fumatul la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fumatul la bloc

dedesubtul ap. nostru, sint chiriasi, 4 la numar toti fumatori. Fumeaza la fiecare 30min in balcoane (deschise, 2), de unde ne intra fumul in toate camerele+baie+bucatarie. Nu putem aerisi, nu putem sta in balcoane la soare. Ce putem face pe cale legala, caci nu se poate ajunge la nici o intelegere cu "studentii"?
Cel mai recent răspuns: Ping_13 , utilizator 19:00, 9 Octombrie 2023
Este situatie delicata deoarece practic respectivii fumeaza in spatiul inchiriat
Discutati cu proprietarul spatiului sa atentioneze chiriasii de neajunsurile care le genereaza urmare a fumatului in balcon
Din cauza problemelor generate de acesti ocupanti, si a discutiilor cu proprietarul, acest nu mai raspunde la telefon, nu-l intereseaza deloc cum ne-a afectat pe noi, fostii sai vecini, aducerea acestor persoane intr-o scara unde nu erau deloc, chiriasi. Ce putem face? Politia nu ne ajuta deloc. Nu pot fi amendati nici pt. gunoiul (mucuri) de tigara pe care l-au generat sub balcoane,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru mucurile aruncate pot fi amendati de politia locala, in cazul in care acestea cad pe spatiul public (trotuar, carosabil). daca spatiul e al blocului, este treaba asociatiei sa ia masuri.
fumatul in spatii private cu destinatii locuinta este permis legal.
Nu inteleg distinctia, De ce legea spune ca in balcoane firmelor nu e voie, dar in locuinte e voie? Nu sintem aceiasi oameni, nu este acelasi risc de fumat pasiv, indiferent de tipul de proprietate? Un balcon are acelasi aer "colectiv" cu vecinii sus-jos. Iar o familie este baza colectivitatii indiferent de marime, ca e trib, comunitate, familie extinsa, natie, etnie, public!. Cum e posibil ca o familie intreaga sa ajunga "prizoniera" in casa pt. ca nu putem sta la aer curat? Seara este o adevarat picla de fum, care se ridica la noi, si nu se disipeaza usor, Noi sintem afectati nu vecinii de jos. Cum nu este acesta acelasi gen de risc ca in cazul refugiilor din statiile de autobuz, sau balcoanele de la locul de munca?? Vara pe caldura, sa stam inchisi, cu un minor, si 2 batrini peste 80 de ani?? Cum e posibil ca noi sa nu avem aceleasi drepturi la aer curat, in fata unui nenorocit de viciu, in fata unei anormalitati?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuinta nu e loc public deci are voie sa fumeze pe balcon.
la birou, daca are acoperis balconul si minim 2 pereti, nu are voie sa fumeze.
deci legea cu fumatul nu va ajuta.
poate -a deranjat mai mult in perioada asta ca ati stat acasa, ei au stat acasa, poate stand acasa, au fumat mai mult.. .
balcoanele sunt amandoua pe o parte ? poate ii convingeti sa fumeze doar pe unul daca sunt pe laturi diferite.
Puteti sa va incercati norocul si in instanta, dar se poate ca cererea sa va fie respinsa ca neintemeiata daca nu reusiti sa convingeti ca dreptul lor, il incalca pe al dvs.

Alte discuții în legătură

Miros tigara de la vecin Irina_sebea Irina_sebea Buna seara, Eu stau la etajul 4 si in fiecare zi simt miros de tigara in balcon sau camera. Mirosul de tigara vine de la vecinul de sub mine, care fumeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Noua lege a fumatului și fumatul pe casa scării nicsarbu nicsarbu Bună ziua, aș dori să știu dacă legea antifumat care intră în vigoare luna viitoare interzice fumatul pe casa scărilor într-un bloc cu asociație de ... (vezi toată discuția)