avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... contabil sef primarie de comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

contabil sef primarie de comuna

Buna seara. As dori cateva precizari in ceea ce priveste posibilitatea existentei in statul de functii al unei primarii de grad I a postului de contabil sef, cu respectarea , bineinteles, a conditiilor pentru ocuparea acestui post . Intreb asta pentru ca nu cunosc nici un caz, cel putin in zona noastra. Compartimentul financiar-contabil are 6 posturi si este direct subordonat primarului. Dar pentru toate problemele ce tin de contabilitate este intrebat, controlat, verificat, consultat... contabilul. Si nu doar in probleme de contabilitate...
O alta nemultumire ar fi si faptul ca functia de contabil nu apare distinct in anexa privind functiile publice; el este ori consilier, ori referent, si nu mi se pare deloc corect. Desi lucrez pe aceast post de 14 ani, cu carnetul meu de munca nu pot demonstra acest lucru. Si parca nu e chiar corect, avand in vedere raspunderea pe care o implica acest post. Colegii din alte primarii stiu bine ca asa este. Si apoi, unde sunt prevazute "functiile specifice" in legea de salarizare? care sunt acestea si cum se aproba? Va multumesc pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:34, 14 Decembrie 2009
studiati legea unica a salarizarii nr. 330 din 2009privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice si vedeti unde va incadrati, intradevar este o ciudatenie ''revizor contabil'' care am vazut-o si eu , acolo va puteti incadra , si eventual ar trebui sa aveti fisa postului care este nu numai importanta pentru atributiile pe care le aveti ci si poate fi o dovada a activitatii care a-ti desfasurat-o in domeniu
legea nr.161/2003
" ART. XVI*)
(1) Autorităţile şi instituţiile publice din administraţia publică centrală şi locală au obligaţia:
a) de a solicita avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru stabilirea funcţiilor publice, până la data de 1 iunie 2003;
b) de a face modificările corespunzătoare în structura organizatorică şi în statele de funcţii, stabilirea numărului maxim de funcţii publice, cu respectarea prevederilor prezentei legi, până la data de 1 iulie 2003;
c) de a face reîncadrarea funcţionarilor publici, conform prevederilor prezentei legi, până la data de 15 iulie 2003.
(2) Structura organizatorică a autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să respecte următoarele cerinţe:
a) pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b) pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c) pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d) pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie."
Categoriile de functionari publici sunt:
a) inalti fct publici
b) fct publici de conducere ( sef birou)
c) fct publici de executie : consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector (contabil... fie el si sef, nu este o functie publica) :)
" Desi lucrez pe aceast post de 14 ani, cu carnetul meu de munca nu pot demonstra acest lucru"
Legea nr.188/1999
"ART. 26
(5) La solicitarea funcţionarului public, autoritatea sau instituţia publică este obligată să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în specialitate şi în funcţia publică."
Deci... puteti demonstra acest lucru. :)
Luate toate la un loc, parerea mea este sa modificati organigrama, astfel incat Compartimentul Financiar-Contabil, sau cum se numeste, sa fie condus de un sef birou, faceti examen de recrutare, sau de promovare pe o functie publica de conducere, si s-a rezolvat situatia. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sef birou/sef serviciu luminita0georgeta luminita0georgeta Buna ziua, As dori sa stiu daca pentru functia de sef serviciu sunt necesare 7 posturi de executie -adica 8 angajati? Exista posibilitatea ca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Sef compartiment vs birou- procent spor liliuscha liliuscha In cadrul unitatii in care activez ca Sef Birou Statistica si Informatica Medicala (5 salariati+1sef) s-a decis schimbarea structurii in Compartiment ... (vezi toată discuția)
Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)