Am abonament la internet cu contract pe 2 ani.La abonare aveam o oferta de 7,2 MB/s.Dupa ce s-au semnat toate actele mi-au spus ca in orasul nostru e pe jumatate,adica 3,6 MB/s.Dupa ce am ajuns acasa,surpriza,viteza a devenit 150-200 KB/s.Am facut reclamatie la firma dar nu s-a rezolvat nimic.As avea o intrebare:daca fac reclamatie la protectia consumatorului pentru publicitate mincinoasa as avea sanse de castig?Costul este de 11 euro pe luna pentru servicii inexistente,as rezilia si contractul .Va multumesc.
Bineinteles ca puteti avea castig de cauza daca investigatia celor de la Protectia consumatorului va constata cele relatate, iar despre reziliere va pot spune ca in principiu, instanta va va da dreptate in aceleasi conditii de reusita a probarii celor afirmate, in care constatarea pomenita mai sus are un rol insemnat.
Dacă în contract erau prevăzuţi alţi parametri faţă de cei oferiţi de societate se poate rezilia contractul.E bine de observat ce măsuri dispun cei de la protecţia consumatorului.
D-le Muresan, nu veti avea castig de cauza pentru simplul motiv ca in contractele de la provideri este trecuta viteza ca fiind de pana la XMbps si nu de XMbps. Asta efectiv inseamna ca poate sa fie oricat intre 0 si maxim.
Banda garantata de un provider oarecare este in acest moment in medie de 64kbps. Acesta este miniuml necesar pe care trebuie sa il respecte ei.
Daca specificati despre ce provider este vorba, poate putem detemina mai multe detalii.
BX,multumesc.Este vorba despre Orange si am modem Huawei E 220.Oferiti niste detalii care nu apar nicaieri.Nimeni nu mi-a spus ca garanteaza 64 kbps,X-( :((#-o
Pliantul publicitar pe care cu larghete l-au oferit asa scrie ,de pana la 7,2Mbps.Tot
asa scrie ca internetul este nelimitat,dar in contract au specificat mic-mititel o limita de 6Gb.:sorry:
De obicei in contracte este trecuta o valoare grantata. Daca nu este, inseamna ca nu garanteaza o viteza minima, ceea ce este si mai in defavoarea clientului.
De asemenea, nelimitat dar cu limitate poate insemna ca viteza dvs. este scazuta automat la o valoare foarte mica (5-10%) in momentul in care depasiti acea valoare specificata.
In cazul companiilor de telefonie mobile, traficul aditional valorii respective se plateste separat, deci aveti 'nelimitat', dar ce depaseste cei 6Gb va fi taxat (cu intre 0.2 si 1Euro/MB in functie de tipul de abonament).
Revenind la cazul dvs, 200KB/s inseamna aproape 2Mbps, iar 2 din 3.6 nu se poate numi viteza proasta.
Daca totusi in contract scrie 7.2, iar ei recunosc ca nu pot depasi 3.6, ati putea cere o reducere de tarif, mai ales daca exista si abonamente cu viteza respectiva.
Problema cu orange
andreich
Buna ziua,
Am nevoie cu un sfat legat de o problema pe care o au parintii mei cu Orange.
Acum cateva saptamani au fost sunati de un reprezentant de vanzari ... (vezi toată discuția)