avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Somaj tehnic pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Somaj tehnic pfa

Pote beneficia de șomaj tehnic ca urmare a pandmiei de corinavirus un pfa care nu are activitate în această perioadă dar este angajat cu normă întreagă la un alt angajator? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
Apolo123, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:55, 30 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Cei cu pfa, așa cum reiese din art. XV al OUG 32/2020 pot beneficia de decontarea indemnizației de la Stat in suma fixa de 4,072 lei brut. Dacă persoana fizică are și un contract de muncă activ cu normă întreagă atunci pe PFA nu i se va mai da indemnizația. Dacă respectivul contract este part-time atunci PFA-ul va beneficia de indemnizație indiferent dacă contractul de muncă este activ/inactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art. xv alin 1 din og nr.32/2020 Flower88 Flower88 Buna seara. Sunt salariat si obtin venituri de natura salariala, contractul de munca nefiind suspendat pe perioada starii de urgenta. de asemenea detin si pfa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am acum? MonicaR C MonicaR C Am un PFA dar sunt și angajata cu 8 h la un SRL care a luat un proiect cu fonduri europene. Care sunt drepturile mele acum, în situația data fiindcă eu nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie conform oug132/2020 IordacheClaudiaElena IordacheClaudiaElena O societate care a beneficiat de somaj tehnic conform OUG 32/2020 si de decontarea a 41,5% din salariul brut conform OUG 92/2020 poate aplica prevederile OUG ... (vezi toată discuția)