Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice. In procesul verbal scrie : ''contravenientul a circulat cu motorul turat la maxim pe raza localitatii''. El vrea sa conteste procesul verbal. Ce anume trebuie sa scrie in plangere? Poate sustine faptul ca agentul nu avea de unde sa stie la ce turatii mergea motorul in momentul respectiv? Agentul are obligatia de a mentiona in procesul verbal textul de lege la care face referire sau doar fapta in sine?
Daca in proces nu este mentionat faptul ca, la intocmire nu era prezent contravenientul atrage nulitatea acestuia?
Contestatia trebuie sa arate ca nu s-a tulburat linistea publica intrucit circula pe drumurile publice iar zgomotul motorului este in parametrii normali acceptati ca urmare a ITP-ului. Daca nu s-a mentionat textul de lege in baza caruia s-a aplicat amenda se poate invoca nulitatea proceului verbal. Faptul ca ;la intocmirea procesukui verbal contravenientul nu a fost de fata nu atarge nulitatea dar lasa o umbra de indoiala asupra corectitudinii aplicarii sanctiunii
buna seara!iti pot spune sa intri pe google si cauti modele contestatii acolo am gasit si eu si am depus impreuna cu otaxa de timbru de 2 lei de la posta si un timbru de 0,15lei in termen de 15 zile la judecatorie .vezi ca se face in 2 exemplare .multa bafta!