avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestarea procesului verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestarea procesului verbal

Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice. In procesul verbal scrie : ''contravenientul a circulat cu motorul turat la maxim pe raza localitatii''. El vrea sa conteste procesul verbal. Ce anume trebuie sa scrie in plangere? Poate sustine faptul ca agentul nu avea de unde sa stie la ce turatii mergea motorul in momentul respectiv? Agentul are obligatia de a mentiona in procesul verbal textul de lege la care face referire sau doar fapta in sine?
Daca in proces nu este mentionat faptul ca, la intocmire nu era prezent contravenientul atrage nulitatea acestuia?
Cel mai recent răspuns: mihaela daniela , utilizator 21:14, 15 Decembrie 2009
Contestatia trebuie sa arate ca nu s-a tulburat linistea publica intrucit circula pe drumurile publice iar zgomotul motorului este in parametrii normali acceptati ca urmare a ITP-ului. Daca nu s-a mentionat textul de lege in baza caruia s-a aplicat amenda se poate invoca nulitatea proceului verbal. Faptul ca ;la intocmirea procesukui verbal contravenientul nu a fost de fata nu atarge nulitatea dar lasa o umbra de indoiala asupra corectitudinii aplicarii sanctiunii
Unde gasesc un model de contestatie? Judecatoriei trebuie adresata sau postului de politie in a carei raza teritoriala apartine?
Multumesc de raspuns!
buna seara!iti pot spune sa intri pe google si cauti modele contestatii acolo am gasit si eu si am depus impreuna cu otaxa de timbru de 2 lei de la posta si un timbru de 0,15lei in termen de 15 zile la judecatorie .vezi ca se face in 2 exemplare .multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema privind politia comunitara marcian marcian Buna ziua si respect...decurand am primit si eu o amenda de la politia comunitara pt ce nu stiu ca nu mi-sa spus ce fapta am savarsit si nici ce lege am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala bogdandrei23 bogdandrei23 As dori cateva lamuriri,daca ma poate ajuta cineva deoarece sunt prima data in aceasta situatie. In data de 24.01.2013 am fost oprit de un echipaj al ... (vezi toată discuția)
Rugaminte ajutor contestatie pv politie legea 61/1991 only4cata@yahoo.com only4cata@yahoo.com dupa ce am fost divortat cu o adresa data in fals m-am trezit si cu doua procese verbale de amendare de la politie pt. tulburarea linistii publice. daca sunt ... (vezi toată discuția)