avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala

As dori cateva lamuriri,daca ma poate ajuta cineva deoarece sunt prima data in aceasta situatie.
In data de 24.01.2013 am fost oprit de un echipaj al jandarmeriei si sub pretextul ca "urlu",am fost amendat pt tulburarea linistii publice.
In data de 26.01.2013 am primit si PV la domiciliu inmanat de 2 lucratori ai jandarmeriei si am constatat ca aceste este completat cu data de 24.01.2012.Pe langa faptul ca nu ma simt vinovat de cele scrise in PV, as putea face ceva pentru faptul ca data este gresita,respectiv cf PV "fapta" s-a petrecut acum 1 an si ceva? Multumesc
Cel mai recent răspuns: bogdandrei23 , utilizator 19:00, 31 Ianuarie 2013
Puteti actiona in instanta pentru anularea pv si a amenzii, dar ma indoiesc sa aveti sanse de izbanda legandu-va doar de acest aspect.
problema e ca si daca as vrea sa o platesc...nici cele 15 zile in care pot sa achit nu sunt valabile din momement ce scrie ca e intocmit pe 24.01.12, nu?
Vedeti ce scrie in descrierea faptei.
"...a tulburat linistea si ordinea locuitorilor prin tipete,strigate si larma"
Este gresita si data comiterii si data intocmirii?

Alte discuții în legătură

Contestaţie amendă contravenţională SzAlex SzAlex Bună ziua, Am primit prin poşă în data de 02.07.15 un proces verbal pentru lipsă rovinietă; fapta a fost savarsită în data de 27.01.15. Am citit ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta - proces verbal in care categoria autovehiculului este mentionata eronat tzontzonel_2006 tzontzonel_2006 Am primit o amenda pt rovigneta prin posta. Intrebarea mea este daca pot contesta amenda in instanta pt motivul: 1. Categoria masinii scrisa in procesul ... (vezi toată discuția)