As dori cateva lamuriri,daca ma poate ajuta cineva deoarece sunt prima data in aceasta situatie.
In data de 24.01.2013 am fost oprit de un echipaj al jandarmeriei si sub pretextul ca "urlu",am fost amendat pt tulburarea linistii publice.
In data de 26.01.2013 am primit si PV la domiciliu inmanat de 2 lucratori ai jandarmeriei si am constatat ca aceste este completat cu data de 24.01.2012.Pe langa faptul ca nu ma simt vinovat de cele scrise in PV, as putea face ceva pentru faptul ca data este gresita,respectiv cf PV "fapta" s-a petrecut acum 1 an si ceva? Multumesc
Contestati-l, se anuleaza in instanta aproape sigur pentru lipsa mentiunilor prevazute la art.17 OG 2/2001,data fiind gresita nu aveti nici posibilitatea sa achitati amenda.
ART. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Mergand pe alt rationament puteti invoca si prescriptia,avand in vedere tardivitatea comunicarii care este la un an de la intocmirea PV.
ART. 14*)
(1) Executarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
#M4
(2) *** Abrogat
#M6
(3) *** Abrogat
#CIN
*) Conform art. 41 pct. 3 şi art. 82 din Legea nr. 76/2012 (#M30), cu modificările ulterioare, începând cu data intrării în vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (1 februarie 2013), articolul 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:
#M30
"ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale."