avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Plata pensiei de intretinere dupa majorat.
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Plata pensiei de intretinere dupa majorat.

Buna ziua.
Sunt divortata, fiul meu este in custodia mea si implineste in luna mai 18 ani. El isi continua studiile in Germania, unde si locuim, motiv pentru care, din cauza restrictiilor impuse in prezent, nu ne-am putut deplasat in vacanta de Paste in Romania, pentru a ne prezenta la Judecatorie sau la un alt birou de consiliere de care apartinem.
Dorim sa stim care este procedura la care trebuie sa recurgem in situatia de fata (doar cerere de prelungire a platii pensiei de intretinere sau o noua sentinta judecatoreasca), ce acte sunt necesare si cum se poate solutiona aceasta problema (on-line, postal, doar printr-un avocat etc).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:16, 30 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va obtine o noua hotarare judecatoreasca.
Cel mai sigur si simplu este prin intermediul unui avocat.
Sunt necesare documente care sa demonstreze continuarea studiilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tatal copilului nu consimte benevol sa achite pensia de intretinere si dupa varsta de 18 ani ai copilului atunci acesta trebuie sa formuleze o cerere de chemare in judecata prin care sa obtina o noua hotarare judecatoreasca.
Aceasta isi va produce efecte pe toata durata studiilor copilului insa pana la varsta maxima de 26 de ani.
Pensia de intretinere va fi datorata de la data formularii cererii de chemare in judecata.
Ar fi indicat sa consultati telefonic un avocat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta competenta este cea de la
domiciliul minorului, deci contractati serviciile unui avocat din Germania!
Insa, intai incercati sa dicutati cu tatal, poate-l
convingeti sa achite pensia voluntar pana la terminarea studiilor, aratandu-i ca altminteri veti formula o cerere de chemare in judecata si va fi nevoit sa plateasca si cheltuieli de judecata!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt de parere ca din moment ce copilul formuleaza cererea de acordare a pensiei de intretinere la varsta de 18 ani, cand este major, iar acesta este singurul capat de cerere, atunci competenta teritoriala a instantei de judecatata este una alternativa, ci nu exclusiva.
Astfel, cererea se poate formula atat la instanta de la domiciliul debitorului intretinerii cat si la cea de la domiciliul creditorului intretinerii,alegerea apartinandu-i reclamantului.
Daca tatal locuieste in Romania, atunci este mai avantajos ca procesul sa se solutioneze aici, costurile fiind mai mici si procedura mai rapida
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire pensie intretinere peste varsta de 18 ani ankka2006 ankka2006 Buna dimineata! Am nevoie de urmatoarea informatie de la dumneavoastra...Baiatul meu implineste anul acesta 18 ani, si este inca elev . Deoarece beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor dandascalu44 dandascalu44 buna ziua, am o hotarare de divort, definitiva, conform caruia mi s-a stabilit plata pensiei de intretinere pentru copil, pana la implinirea varstei de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara la majora Adi si catalina vlascu Adi si catalina vlascu Buna ziua,fetita mea a facut 18 ani,in hotarare judecatoreasca ea are dreptul la pensie alimentara pana la aceasta varsta,dar ea este in cls a11a,trebuie sa ... (vezi toată discuția)