avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare credit imobiliar. | Urgent va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare credit imobiliar. | Urgent va rog

Buna ziua. O sa incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect. Mama mea care convietuieste cu cineva de aproape 4 ani(necasatoriti) va contacta un credit in care are calitatea de împrumutat iar partenerul de viață calitatea de codebitor .La acordarea împrumutului s a luat în calcul veniturile ambilor .Cu acest împrumut se va achiziționa un apartament de la dezvoltator pentru care s a făcut inițial o promisiune de vanzare cumpărare și s a plătit de partener un avans de 5% urmând ca diferenta sa se achite cu un credit imobiliar.Ulterior semnării promisiunii de vz. s a făcut la notariat un act de cesiune prin care se cedează jumătate din imobil mamei,astfel încât pe actul de vz cumpărare sa figureze amândoi.Intrebare??? Ce se intampla in situatia in care creditul îl plătește persoana împrumutată(mama) iar codebitorul nu virează cota parte ce i se cuvine.(deoarece deține și el 50%din imobil) sau nu doreste sa plateasca cota parte?.
Sau dacă intervine separarea și mama ramane cu plata ratelor în totalitate el tot la 50% mai are dreptul? Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
Anon5555, utilizator
Inca nu am aflat nimic cu privire la acest lucru, daca poate cineva sa acorde o parere, as fi foarte recunoscator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
era bine daca faceau fiecare cate un imprumut pt a plati fiecare cota sa de 1/2 din imobil.
pe ce perioada e imprumutul ?
Lucrurile astea amestecate, nu prea sunt bune.
parerea mea e sa mearga la un avocat sa se sfatuiasca, ceva acte pot face si intre ei, referitor la imprumut si casa.
fiind codebitor, daca nu se plateste creditul si el poate fi executat silit, problema e ca nu obligatoriu si nu egal.
Cand va inceta plata, parerea mea ca atunci ar trebui sa se adreseze judecatoriei pt partaj, ca citeze si banca si sa ceara iesirea din indiviziune, sa ii fie atribuita si ca si sa fie obligata doar ea si impreuna eventul cu alt codebitor la plata creditului si sa dea sulta concubinului o suma pt cat a contribuit la plata.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii coplatitor Dumitriu-Nicoleta Dumitriu-Nicoleta Mi s-a propus sa fiu coplatitor pentru un credit Prima Casa la o banca si am inceput sa ma interesez de obligatiile mele . Bineinteles ca mi s-a ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)