avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cass pfa.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cass pfa.

Buna ziua!

Un pfa cu venit f mic( nu imi apare pe declaratia unica ca trebuie sa platesc cass),deci nici nu pot beneficia de asigurare,nu?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2020
Ariana123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ariana123 , utilizator 17:22, 1 Mai 2020
Deci pe exemplul prezentat, nu sunteti obigata la plata cass si nici nu veti avea calitatea de asigurat. Puteti, daca doriti, sa completati in declaratia unica ca optati sa platiti suplimentar cass si sa fiti asigurata in 2020.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
george-neagu, moderator
Multumesc frumos!
As mai avea o intrebare va rog.Am avut suspendat pfa-ul,acum 2 luni l-am redeschis.Daca acum doresc sa il suspend din nou sau chiar inchid de tot mai trebuie sa depun declaratia unica cu 0 pe 2020 pt ca a fost deschis aceste 2 luni?nu am avut niciun fel de activitate.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cost sanatate Alexutu123 Alexutu123 Este adevarat ca cei care platesc sanatatea anticipat platesc cotizatia pe jumatate? Este adevarat atat pentru persoane fara venit cat si pentru pfa? (vezi toată discuția)
Cum sunt asigurat acum dacă o sa plătesc doar în ianuarie anul viitor? dc.olaru dc.olaru Bună ziua, As dori sa știu cum este un pfa cu norma de venit asigurat la sănătate. Dacă eu plătesc dările 1 data pe an, sau trimestrial, le plătesc ... (vezi toată discuția)