buna ziua,
Nu stiu daca am postat in categoria potrivita, rog sa ma indrumati daca trebuie sa postez in alta parte. Problema ce o voi expune mai jos mi se pare ca implica atat protectia consumatorului, cat si politia.
Alaltaieri, 29 aprilie 2020 m-am prezentat pentru efectuarea ITP-ului pentru autoturismul personal. Mentionez ca la efectuarea programarii cu o zi inainte mi s-a atras atentia sa am grija sa functioneze luminile cand vin la ei, la care eu le-am spus ca masina nu are nicio problema si este in regula. Cand am ajuns la programare, la cateva minute dupa ce a intrat masina in hala, inspectorul m-a chemat inauntru spunandu-mi ca ceva in interiorul farurilor nu ar fi in regula si ca daca am facut modificari putem rezolva printr-o atentie. I-am replicat sa caute pe internet daca nu stie ca asa arata farurile din fabrica si am iesit. Dupa acest eveniment, m-a trimis sa achit contravaloarea ITP-ului, care nu a mai durat nici 5 minute masina fiind scoasa afara iar inspectorul instiintandu-ma ca am fost respins pentru ca pivotii stanga-dreapta prezinta joc, totodata gaurindu-mi certificatul de inmatriculare si anuland ITP-ul care mai era valabil pana pe 22 mai.
Stiind ca masina este absolut in regula, de altfel facusem geometria rotilor in dimineata respectiva, masina nu este veche (2012) si o intretin corespunzator, am fost in aceeasi zi la alta statie ITP platind o platforma, masina trecand testul fara nicio problema, inspectorul de acolo spunandu-mi in mod expres ca nu exista absolut nicio problema la pivoti.
Astfel, doresc sa reclam inspectorul care m-a respins, pentru ca a cerut o atentie si din cauza faptului ca am refuzat, a respins masina in mod abuziv privandu-ma totodata si de valabilitatea ITP-ului ce il aveam, stricandu-mi de asemenea si cartea de inmatriculare si inselandu-ma pentru banii platiti.
Mentionez si faptul ca acel service este cunoscut pentru efectuarea ITP-ului cu spaga, suma fiind de 200 de lei pentru masinile cu probleme. Acestea sunt programate la sfarsitul programului, se fac poze din anumite unghiuri ca sa nu se vada defectele, se da cu apa pe parbriz ca sa nu se vada crapaturile in poza si tot felul de trucuri. De altfel ieri inainte mea luase ITP-ul o masina care dupa ce a iesit din hala nu putea sa plece de pe loc pentru ca nu intra in viteza si pocnea ca o petarda. Stiu ca nu se verifica cutia de viteze, insa imi pot imagina doar restul intretinerii cam in ce fel era.
Am formulat plangere la RAR, la ANPC si catre politia romana si IPJ Iasi (unde s-a intamplat situatia) si de asemenea catre DGA (persoana de la IPJ mi-a spus telefonic ca daca mi s-au cerut bani, intra la mita si pot contacta DGA.
De asemenea astazi, verificand istoricul masinii online pe rarom.ro am observat ca ITP-ul respins nu apare in sistemul RAR, ceea ce inseamna ca inspectorul respectiv mi-a dat doar hartia, fara sa introduca in sistem...ma gandesc eu ca in ideea ca voi reveni tot la el ca sa "rezolvam".
In conditiile astea ITP-ul mai ramase valabil pana pe 22 mai, iar el mi-a gaurit certificatul de inmatriculare in mod abuziv, ceea ce ar intra sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere.
Este corect?
Presupun ca cei de la politie ma vor indruma exact spre ce infractiuni pot face plangerea, dar se poate sa ma ajutati in acest sens sa imi fac o idee pana vor raspunde ei?
In speranta ca vor raspunde online. Daca nu, dupa 15 mai voi merge la sedii sa depun plangerile fizic, pentru ca asa o nesimtire nu poate trece nepedepsita.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
Livius Laslau , Consilier juridic
02:31, 24 Iunie 2023