avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este amenajata o curte pentru joaca de aprox. 500 mp. Zgomotul este insuportabil toata ziua.
Am inteles ca o parte din locatari au dat semnatura pt. un punct comercial, iar altii doar au fost informati ca va fi un punct comercial, dar majoritatea au fost surprinsi cand s-a deschis o gradinita.
Am chemat politia de cateva ori in legatura cu galagia, dar nu au luat niciun fel de masuri. Au spus ca cei de la gradinita au autorizatie de la Ministerul Invatamantului si nu este de competenta lor.
Ce pot face in cazul asta? Cum poate Ministerul Invatamantului sa dea autorizatie de functionare unei gradinite intr-un bloc? Am inteles ca sunt anumite condintii pe care trebuie indeplinite, inclusiv asigurarea unui spatiu de 25 m distanta fata de locuinte. Pana la urma cine are autoritate si poate rezolva problema?
Cel mai recent răspuns: Teo888 , utilizator 17:06, 20 August 2021
Cred că ar fi trebuit să aibă autorizație și de Primărie, iar o astfel de autorizație nu se dă decât cu exprimarea acordului vecinilor. Faceți o sesizare la Primărie.
Daca au acord de la primarie, iar locatarii cu care au perete comun este posibil sa fi semnat ca sunt de acord cu un punct comercial, se mai poate face ceva? Multi au fost indusi in eroare cu punctul comercial si nu li s-a comunicat ca v-a functiona o gradinita, Ce se intampla cu restul locatarilor din bloc? Galagia gradinitei afecteaza tot blocul pana la ultimul etaj. Daca locatarii vor liniste, singura lor solutie este sa se mute din bloc?
In primul rand gradinitele nu ar trebui să funcționeze în această perioadă pe perioada stării de urgență
Daca grădiniță a funcționat totusi puteti sesiza DSP pt a se face verificări privind respectarea actualelor reglementări.Pt restul problemelor teoretic exista variante ,discutati cu un av .Faceti totusi sesizări în scris către conducerea grădiniței în care precizati ce anume va deranjează ,In cazul unui proces va trebui să aveti mai multe dovezi.Ar ci bine ca eventualele sesizări către instituții sa fie semnate de mai multe persoane..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă există un acord al vecinilor, cu siguranță este specificată și activitatea pentru care și-au dat acordul. Faceți o sesizare la Primărie și solicitați să se verifice dacă există acordul tuturor locatarilor afectați, precum și dacă acordul dat de către vecini a fost dat pentru funcționarea unei grădinițe.
Nu functioneaza acum.

Alte discuții în legătură

Liniste in propria casa AIVLIS AIVLIS Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje. Cand m-am mutat in acest bloc la parterul blocului era tot apartament (eu avand apartament la etajul I).Cutimpul ... (vezi toată discuția)
Cafenea in bloc de locuinte Luca23 Luca23 Buna ziua. In blocul unde locuiesc, la parterul acestuia s-a deschis de la începutul dării in folosință o cafenea. Aceasta cafenea a primit acord semnat de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)