avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociați in firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociați in firma

Buna seara

Sunt asociat intr-o firma care încă nu și-a pornit activitatea.
Suntem 3 asociati , eu dețin 25% al doilea asociat 25% iar al treilea deține 50% .
Eu sunt Administratorul firmei , iar persoana care deține 50% nu dorește sa își îndeplinească atribuțiile invocând fel și fel de motive personale .

Doresc sa știu ce este de făcut in aceasta situație , dacă prin instanța i se pot ceda acțiunile către restul .
Dacă in cazul in care ajungem la un numitor comun , și dorește sa își cedeze acțiunile către noi investiția ei trebuie sa o plătim acum s-au după ce ne pornim activitatea ?

Momentan firma este pe zero .
Va mulțumesc

Alte discuții în legătură

Problema intre asociatii srl + dizolvare judiciara? MiKaTa MiKaTa [b]Buna ziua![/b] [b]Avem o problema cu urmatoarele date si nu ajungem la un numitor comun:[/b] -un SRL simplu cu doi asociati (50%-50%) avand si mandat de ... (vezi toată discuția)
Cedarea administratiei magdapetar2m.com magdapetar2m.com Intr-o firma constituita din 3 actionari: cu 50%+administrator unic, 45% si 5% se poate transfera atributul de administrator unei persoane care nu are actiuni ... (vezi toată discuția)
Srl in insolventa gigigiaolimpiu gigigiaolimpiu Ca asociat intr-un SRL aflat in procedura de insolventa-reorganizare pot ceda partile mele sociale unui alt asociat din cadrul firmei,? (vezi toată discuția)