avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Problema intre asociatii SRL + dizolvare judiciara?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Problema intre asociatii SRL + dizolvare judiciara?

Buna ziua!

Avem o problema cu urmatoarele date si nu ajungem la un numitor comun:
-un SRL simplu cu doi asociati (50%-50%) avand si mandat de administrator amandoi;
-puteri depline de semnatura;
-unul administreaza societatea din Romania, iar al doilea supravegheaza administrarea din Franta (asa au convenit la inceput);

Problema:
-administratorul din Franta revine la societate dupa 3 luni de la deschidere si in urma unei analize mai amanuntite a activitatii comunica celuilalt administrator ca vrea sa inchida firma deoarece:
+nu au fost incasari destule in perioada ce a trecut;
+nu ii mai convine modul de administrare al partenerului.
-acesta vrea sa-si recupereze si partea de investitie de circa 15.000 euro.

Intrebari:
1. Administratorul din RO ar putea sa-i "cumpere" partea de actiuni a celui din FR, in "rate" conform unui grafic stabilit de comun acord?

2.Daca administratorul din RO nu are mijloace financiare sa "cumpere" partea de actiuni a celui din FR, si doreste ca firma sa functioneze in continuare deoarece stie ca vor fi incasari destule in perioada urmatoare, dar administratorul din FR totusi doreste inchiderea societatii si recuperarea investitiei, ce alta cale de mijloc ar mai fi pentru ca fiecare sa fie multumit? (sper ca nu v-am incurcat prea mult cu aceasta intrebare...)

3.In cazul unei dizolvari judiciare, care ar fi consecintele de suportat pentru ambii administratori in parte si, din experienta dumneavoastra, cam cat timp ar dura procedura aceasta?
Cel mai recent răspuns: Andreea Clara Robu , Avocat 16:38, 11 Noiembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
In completarea raspunsului colegei, cred ca cesiunea este solutia optima, daca societatea functioneaza si urmaza sa incaseze din activitatea. In ceea ce priveste investitia asociatului, cred ca exista un contract de creditare a societatii pentru acea suma, acesta avand posibilitatea sa isi recupereze investitia oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl 2 asociati liana vesa liana vesa un srl cu 2 asociati amindoi administratori cu 50% fiecare , firma nu mai are activitate de citeva luni dar functioneaza , unul dintre ei doreste ... (vezi toată discuția)
Legea 85/2006 ContSters4579 ContSters4579 ...Art. 18. - (1) După deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, va desemna, pe cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati getatichineata getatichineata Neintelegeri intre asociati Buna ziua. Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de ... (vezi toată discuția)