avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ACT CONSTITUTIV ATESTAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ACT CONSTITUTIV ATESTAT

Buna ziua,
Vreau sa-mi înființez o firma de paza, actul constitutiv trebuie atestat sau autentificat. am un prieten care este consilier juridic. întrebarea este dacă actul constativ atestat de el este valabil având în vedere ca firma este de paza?
mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 17:26, 22 Decembrie 2009
MULȚUMESC FRUMOS!
Radu Alexandru a scris:
Toate acestea autentificate si inregistrate de catre un notar sau avocat.

Avocatul nu autentifica, atesta data si continutul unui act intocmit de el. Prin urmare, avocatul nu are nicio atributie in legatura cu cazierul fiscal, de exemplu. In plus, obligatia de atestare/autentificare exista numai in cazul declaratiilor asociatilor si administratorilor, nu si la actul constitutiv.

Din momentul depunerii si acceptarii dosarului la Registrul Comertului, in termen de 3 zile va puteti ridica Certificatul de inmatriculare al societatii, urmand apoi cu acesta, sa va inregistrati la Administratia financiara.

Daca e in Bucuresti, termenul va fi in vara anului 2010, dar inregistrarea fiscala se face direct prin registrul comertului.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
da' o conciliere, mediata, intocmita si care emana de la mine este autentica, potrivit L51/95:O
Legea 51 spune doar ca "Actele întocmite de avocat pentru ţinerea evidenţelor profesionale cerute de lege, precum şi pentru legitimarea faţă de terţi a calităţii de reprezentant sunt acte autentice", iar nu ca avocatul are atributia autentificarii unui act juridic intocmit pentru client, e o diferenta foarte mare.
1. Unde scrie ca o conciliere mediata de un avocat e autentica?
Sigur ca pot, ca avocat, sa autentific un act... daca-l duc la notar!
2. Aveti vreun teren, imobil de vreun fel ca aport social in actul constitutiv?
3. In ce baza poate un consilier juridic sa ateste acte? (Scuze, eu chiar nu cunosc...)

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social si asociat unic ilmir ilmir Buna seara Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci ... (vezi toată discuția)
Deschiderea firmei de constructii Aurel_basarab Aurel_basarab buna ziua vas ruga sa ma ajutati,. am o intrebare cum sa deschid o firma in romania anume in domeniul constructiilor..cit ma coasta ce taxe am de achitat si de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl YoN_3L YoN_3L Buna. Sunt din Republica Moldova si imi fac studiile in Romania. Pot sa infiintez SRL? daca da, atunci care sunt actele necesare? (vezi toată discuția)