avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... exista obligatia legala a proprietarilor de a repara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

exista obligatia legala a proprietarilor de a repara un acoperis comun?

locuim 3 familii intr-un imobil, streasina a putrezit si a cazut noaptea, trebuie reparat de urgenta, dar reparatia se poate face prin mansarda unei familii care s-a mutat in UK si a fost informata de deteriorare, dar a transmis ca nu este interesata, nici nu permite intrarea in apartament pt reparatii. Exista vreo obligatie legala de a participa la reparatia acoperisului comun? Se poate repara acoperisul si fara semnatura./aprobarea acestei familii de la mansarda?
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
adiadriatica, utilizator
Cel mai recent răspuns: adiadriatica , utilizator 09:50, 7 Mai 2020
Daca aveti asociatie de proprietari trebuie sa se ocupe aceasta.
Reparatii puteti face si daca nu aveti asociatie dar este mai complicat.
Cred ca aveti nevoie de avocat pentru a va consilia corespunzător în concret pe baza a tot ce exista.
Exista temei legal prevazut de codul civil referitor la parte comuna imobil de locuit in comun
multumesc. ma puteti ajuta sa gasesc acest temei legal? ce articol, lege?
daca nu vor/nu pot participa la cheltuielile pt reparatiile comune pot sa fac eu reparatiile fara acord/semnatura celor de la mansarda? este absolut necesar sa facem acele reparatii, dar pot sa le fac daca acele persoane care locuiesc in UK nu-si dau acordul scris? multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de locatari nu doreste sa efectueze lucrari de reparatie sau de modernizare la acoperisul blocului Ryzom Ryzom Buna ziua. Avem o problema cu asociatia de locatari deoarece acestia nu doresc sa efectueze lucrari de reparatie sau de modernizare la acoperisul blocului. ... (vezi toată discuția)
Acoperiș mansarda Asociația3 Asociația3 Bună ziua. Intr-Un bloc cu mansarda, proprietarii de la mansarda spun ca le ploua în casa ( acoperișul este stricat). În acest caz cine plătește ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)