Am transferat dosarul de pensie in alt judet, schimbare domiciliu si a fost emisa o noua decizie de catre casa de pensie noua, cu cuantum scazut dar stupoare adeverinta de grupa de munca nu a mai fost recunoscuta pe motiv ca functia de economist pe care am avut-o nu se incadreaza la grupa 2 cu toate ca din judetul de unde am venit am lucrat la Combinat de fibre artificiale pe o platforma chimica si adeverinta pe care am depus-o la pensionarea anticipata a fost acceptata fiind emisa inca din anul 1991 si luata in calcul, deasemeni si la trecerea la pensia de limita de varsta nu a fost respinsa. Nu inteleg cum casa de pensii judeca legalitatea unei adeverinte de grupa de munca prin natura functiei si nu a locului de munca unde am desfasurat activitatea si a mai trecut de doua ori prin filtru la stabilirea pensiei. Este corect si legal ? A fost emisa in baza ordin 50/1990 dar nu mai am nici o copie pentru ca a trebuit sa depun originalul atunci. Ce se poate face?
Problema o puteti rezolva doar in instanta.
Legea 127/2019
Art.139
(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.
Daca imi puteti spune va rog la depunerea contestatiei deciziei de pensionare la Tribunal trebuie platite anumite taxe si care sunt, sau actiunea este scutita de taxe, doresc sa transmit actiunea prin online.
Multumesc
Casa de pensii
Mariopuiu
Mama are o 8 lucrați pe platforma Combinatului chimic din Turnu Măgurele..fiind angajata la Acmric Craiova... Are adeverință de la Acmric de 4 ani pentru ... (vezi toată discuția)