avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neplata drepturilor salariale la concediere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neplata drepturilor salariale la concediere

Buna ziua,
Am fost concediat prin restructurarea postului la 30 .04.2020 si m-i sa spus ca salariul pe luna Martie il voi primi luna aceasta ,Mai,dar nu am incredere,care este data limita pana la care sa astept.Am primit fluturas dar nu si banii pe Martie,multumesc.
Cel mai recent răspuns: ciobotaru2000@yahoo.com , utilizator 10:30, 6 Mai 2020
Dacă ați primit ”fluturașul” înseamnă că ați semnat de primire a banilor. Plata restului de bani urmează să se realizeze cel târziu la data plății ”lichidării” pe luna martie, deci, ar fi trebuit în aprilie să-i primiți. dacă nu ați semnat vreun document de plată pe martie - stat de plată, fluturaș etc., puteți cere plata, în cazul în care ați semnat, angajatorul poate pretinde că a făcut și plata. Dacă salariul îl luați pe card și ați primit doar ”fluturașul”, nu și sumele de bani la care aveți dreptul, atunci e o dovadă a faptului că angajatorul nu și-a îndeplinit obligațiile de plată. Față de aceast situație, dacă nu primiți banii cât mai urgent, sesizați ITM și apoi acționați în judecată angajatorul.
Da,salariul il luam pe card,am fost doar informat ca salariul pe Martie il voi primi atunci cand si colegii mei vor fi platiti pe Martie.Referitor la contributiile salariale,cum pot verifica daca acestea au fost platite pe lunile Decembrie,Ianuarie,Februarie,Martie,se poate telefonic ,eu domiciliind in Campina,Jud.Prahova ?
Referitor la fluturasul pe Aprilie,deasemeni m-i sa spus ca mi-l vor trimite pe mail luna aceasta cand se va calcula suma,eu avand si ore suplimentare(program de 10 ore/zi)
Am omis sa mentionez ca am lucrat in Constanta incepand din 29 Noiembrie 2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

State de plata - fluturasi salariu Silviu.ps Silviu.ps Buna, Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)
Plata salariu? cum? dokiunu dokiunu Buna ziua. Am un SRL de curand si am angajat 2 persoane si nu stiu cum sa procedez cu salariile. As fi foarte recunoscatoare daca m-ati indruma. Care este ... (vezi toată discuția)