avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... State de plata - fluturasi salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

State de plata - fluturasi salariu

Buna,

Care ar fi reglementarile in vigoare referitare la semnarea statelor de plata de catre angajat si distribuirea fluturasilor de salariu de catre angajator, lunar?
Intreb pentru ca in ultimii ani nu am mai primit fluturasii iar state de plata nu am semnat niciodata.
Salariul este virat pe card, daca asta are relevanta.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 14 Ianuarie 2018
In mod normal, pentru ca salariul se primeste pe card, corect este ca salariatul sa primeasca fluturasi, stampilati si semnati de director, iar la primirea lor sa semneze un borderou. Noi suntem bugetari si pentru a evita acest gen de discutii asa procedam. Apoi uneori salariatii mai au nevoie de acei fluturasi si la banca pentru resalonare de rate, spre exemplu.
Doamne fereste ! fluturasi semnati si stampilati de Director,probabil la firmele mici.
La firmele mari se folosesc masini de anvelopat fluturasi,fluturasul este impaturit automat ,pus in plic cu fereastra, plicul lipit,si asa se distribuie salariatilor.

Salariatul trebuie informat de salariul net cuvenit si calculul acestuia,in mod normal se distribuie fluturasi de salariu care contin aceste elemente.

Daca aveti nelamuriri puteti solicita emiterea fluturasilor de salariu.
Multumesc,

Ma intereseaza daca e normal sa nu semnez stat de plata si sa nu primesc fluturasi de salariu, daca e legal.
Din mesajele de mai sus am inteles ca fluturasii se pot pune la dispozitia angajatului in urma solicitarii acestui lucru, iar despre statul de plata n-am inteles nimic #-o
In cazul in care salariul se ia pe card este obligatoriu ca salariatul sa primeasca fluturasi de salariu.

Nu este necesar sa se semneze un stat de plata, ptr ca dovada de plata a salariului o poate face angajatorul prinrodinele de plata de virament.
Dar fluturasi trebuie sa distribuie tuturor salariatilor.
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Fluturasi de salariu ana maria popescu ana maria popescu Ce pedeapsa poate primi un director de scoala care refuza sa dea fluturasii de salariu sau sa arate statul de plata? (vezi toată discuția)
Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)