avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forța majoră după șomaj tehnic de urgență
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forța majoră după șomaj tehnic de urgență

Bună ziua
Va rog frumos, pentru un complex balnear cu hotel, restaurant și baza de tratament, avem angajații în șomaj tehnic de urgență până la 14.05, in continuare nu avem resurse financiare de susținere a tuturor angajaților.
Se dorește o reducere a forței de muncă cu până la 70%, dar nu găsim decât procedura concedierii colective, ceea ce înseamnă plătirea preavizului și noi nu avem cum.
Căutăm o procedura prin care din 15 .05 sa putem reduce activitatea pana la 70%, am obținut certificatul albastru pentru situații de urgență, însă nu cred că se mai justifică.
Daca solicitam de la camera de comerț un certificat de forță majoră, ne putem suspenda salariații și după 14.05, fara preaviz și pe ce durata?!
Starea de forță majoră nu putem ști cât durează, nu avem rezervări, cele avute înaintea pandemiei au fost anulate, pur și simplu nu ne putem descurca .
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 6 Mai 2020
Certificatul de la camera de comert nu va ajuta.
Este vorba de reducerea activitatii cea ce poate conduce la reducerea posturilor din organigrama.
Reducerea posturilor din organigrama înseamnă tot concediere și tot preaviz plătit de angajator, nu ne rămâne alta soluție decât insolventa?!

Aurel Fleancu a scris:

Certificatul de la camera de comert nu va ajuta.
Este vorba de reducerea activitatii cea ce poate conduce la reducerea posturilor din organigrama.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu zic sa asteptati sa vedem ce se decide cu starea de alerta si apoi sa reveniti cu detalii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare avans nunta anulata Gradinaru Bogdan-Stefan Gradinaru Bogdan-Stefan Buna ziua. Datorita restrictiilor actuale, am decis anularea nuntii, clauza din contract ceruta de prestator de minim 140 de invitati, neputand fi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice? mihai_mihai mihai_mihai cum se poate vacanta un post in cadrul unei institutii publice, care sunt conditiile in care o institutie publica poate vacanta un post. va multumesc si ... (vezi toată discuția)
Reducerea de personal la locul de munca pe timp de pandemie..si trebuie sa semănăm preavizul de munca daca noi nu am cerut plecarea si ar fi fost corect sa ne bage in somaj șefu... Iatebecohaiu27 Iatebecohaiu27 1. Eu lucrez in comerț într-un magazin universal cu de toate pe raioane a cate 2 persoane ...12 ore pe zi=2 zile lucru ,2 zile libera...2.Pana in data 24 ... (vezi toată discuția)