avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incheiere concediu crestere copil mic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incheiere concediu crestere copil mic

In data de 22.05.2020 inchei concediul pentru crestere copil mic. Sunt insarcinata cu al doilea copil in 22 saptamani si am probleme medicale cu sarcina.Azi am anuntat angajatorul ca voi intra direct in concediu medical si mi-a spus ca din cauza pandemiei cu coronavirus si-a redus din personal si ca nu ma poate reangaja la 8 ore,ci doar la 2 ore. Are dreptul sa faca asta? Cum pot sa procedez in asa fel sa beneficiez de indemnizatie si pentru al doilea copil? Va rog raspuns detaliat si urgent.Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:54, 7 Mai 2020
Normal, ar fi trebuit sa va primeasca in baza aceluiasi contract de munca...
Puteti sesiza ITM-ul legat de acest aspect.

Oricum, o sa primiti indemnizatia pentru al doilea copil in cuantumul celei primite pentru primul copil

Art. 9^1 din OUG 111/2010
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am fost in concediu pentru creșterea copil până ... Elenq Elenq Buna ziua! Am fost in concediu pentru creșterea copil până pe data de 04.02.2022 după care am fost reangajată până pe data de 05..03.2022 urma apoi ... (vezi toată discuția)
Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu ... Kia1 Kia1 Bună seara! În 02.11.2020 m-am întors la munca din concediu de creștere copil! M-am reangajat cu 2 ore/zi cu un salar de 600 lei/luna! Întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pauză două luni între concedii creștere copil Maddix93 Maddix93 Pauză două luni între concedii creștere copil Bună ziua, Vin la dvs. cu următoarea nelămurire: Momentan sunt în concediu creștere copil până pe ... (vezi toată discuția)