bunica este proprietara casei sale.bunicul este mort de peste 20 ani. are doi fii cu care este in divergente. este singura. mie,in calitate de nepoata,doreste sa-mi faca acte pe casa.va rog sa-mi spune care este cel mai indicat act de facut,pentru ca mai tarziu sa nu fie atacat in istanta de cei doi fii sau alte rude: contract de intretinere sau act de vanzare-cumparare si in ce consta fiecare.va multumesc
Ca idee: orice act poate fi atacat in instanta. Introducerea actiunii nu inseamna si admiterea ei.
Nimeni nu-ti poate da o solutie universal valabila.
Ca raspuns la intrebarea punctuala: cele doua contracte (vanzare-cumparare si intretinere) pot fi combinate (adica se incheie unul singur, care cuprinde clauze specifice fiecaruia dintre ele)
Este adevarat ca nu exista o solutie universal valabila dar contractul de vanzare-cumparare este cea mai buna solutie, chiar daca unii il evita din cauza taxelor notariale. Te sfatuiesc (pentru a preveni ulterioare probleme - sigur copii vor contesta actul) sa scoti bunicii tale si un certificat medico-legal care sa ateste ca este in deplina facultate. Am avut un caz asemanator si la proces, certificatul a fost proba cheie. Nu scrie nicaieri ca un om trebuie sa lase mostenire copiiilor averea iar in cazul meu, judecaotrul a motivat ca omul cat traieste poate face ce vrea cu bunurile sale - deci le poate vinde si unei nepoate.
va multumesc foarte mult pentru raspuns si as dori sa-mi spuneti cat costa un act de vanzare-cumparare, in conditiile in care toate actele necesare (cadastru...) sunt intocmite.
va multumesc foarte mult pentru raspuns si as dori sa-mi spuneti cat costa un act de vanzare-cumparare, in conditiile in care toate actele necesare (cadastru...) sunt intocmite.
Pentru costuri, intreaba un notar. Ele sunt diferentiate in functie de valoarea bunului. Au notarii niste evaluari, pe zone.
"Costuri" inseamna taxa notariala (stabilita prin lege, in functie de valoare) si onorariul notarului.