avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de donație cu clauză de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de donație cu clauză de întreținere

CONTRACT DONATIE CU SARCINA PROBLEME
Buna ziua, am incheiat un contract de donatie pentru un apartament cu o matusa, eu am nuda proprietate si sarcina intretinerii,matusa are uzufruct viager, de ceva vreme matusa s.a razgandit si nu vrea sa ma mai primeasca pe la ea, Ma ameninta cu desfacerea contractului in instanta..acum are pe altcineva care o ajuta cu sarcinile..mentionez ca 1 an de zile am facut tot ce mi.a cerut si nu au fost probleme. Acum a venit o nepoata a matusii si ea s.a razgandit..Ce ar trebui sa fac eu? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Olaianos, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De urgență încercați să dovediți că mătușa refuză ajutorul și că sunteți în imposibilitatea de a-i presta întreținerea. Luați legătura cu un avocat pentru ca acesta să vă dea sfaturile potrivite despre felul în care trebuie să procedați.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Adrian ALBU, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua..sunt valabile inregistrarile audio in instanta? Eu o sun mereu sa merg la ea, dar ea refuza sub pretextul ca vreau sa scap de ea, Ca ii duc mancare otravita si alte prostii...(matusa din 2014 a tot avut in fiecare an pe cineva caruia i.a promis apartamentul si a profitat de toti cei dinainte...sub acelasi pretext ca vor sa o otraveasca) Multumesc pentru atentie..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In probatiune , puteti uza de orice mijloc de proba.

Asadar, puteti propune, spre administrare proba testimoniala cu 2 martori ( de preferat cunostinte sau prieteni, pentru a nu fi partinitori, subiectivi, precum rudele dvs), interogatoriu, inscrisuri, inregistrari audio/ audio-video.

Inregistrarile audio/ audio-video reprezinta mijloace materiale de proba.

Acestea pot fi utilizate cata vreme nu au fost produse prin incalcarea legii.


In probatiune poate fi administrata chiar proba cu expertiza psihiatrica, prin aceasta se poate demonstra faptul ca, actualmente, aceasta are anumite idei delirante.

Puteti apela la un psiholog, acesta urmand sa o lamureasca de faptul ca dumneavoastra doriti sa respectati contractul perfectat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ma primeste mai pot face altceva? In contract am nuda proprietate si ea are uzufruct viager..nu am cheie, are idei fixiste,camere video in apartament, contract cu ,dio security, plus un lacat mare la usa de la intrare cand pleaca de acasa..nu stiu ce sa mai fac..sper sa nu raman si cu munca prestata si cu banii dati pe contract si cheltuieli..
Cel mai simplu ar fi sa renunti.Ti-ai facut pomana. Poate ca ai sanse de castig dar inseamna timp,banii si nervi.Si ca sa ai parte de apartament ar trebui sa ai grija de matusa in continuare pentru cine stie cati ani.Pune in balanta si vei daca se merita,Banuiesc a sunt sunse sa si pierzi dupa ce ai consumat timp,bani si nervi.Tu decizi.Inceputul ar insemna consultarea unui avocat(costa bani,nu multi dar e doar inceputul).Si nu garanteaza nimeni ca femeia nu are ceva probe ca tu nu ai avut grija de ea. Sunt sigur ca daca ai fi fost la dansa zi de zi nu se ajungea aici.Zic si eu.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere cu uzufruct viager, reziliere balazszsuzsa balazszsuzsa Am incheiat impreuna cu concubinul , un contract de intretinere cu uzufruct viager , cu o \\"doamna\\" anul trecut in 22.11.2012, dupa care ne-am mutat la casa ... (vezi toată discuția)
Locuinta familiei sanda-popovici sanda-popovici Buna ziua, Cum pot declara locuinta familiei, in apartamentul sotului, daca acesta nu este de acord? Sotul a dobandit ap. de la tatal sau prin donatie cu ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager obligatii adrian_fm67 adrian_fm67 1....Cine este obligat sa plateasca femeia de servici,enelul,gazele,apa etc dintre proprietar si cel care are dobandit cu titlu oneros dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)